Prepara spaghete cu ton in stil italian
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
- Calorii:
- 200

Cuprins
Caracteristici
Spaghetele au fost intotdeauna un punct de reper in bucataria italiana. O alta caracteristica puternica in felul de a gati al italienilor este influenta mediteraneana, asadar multe preparate din peste si ulei de masline. Astazi, vom imbina cele doua influente din bucataria italiana si vom prepara spaghete cu ton.
Ingrediente:
- 1 conserva de ton
- 1 pachet de spaghete
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 400 ml suc de rosii
- patrunjel, busuioc
- sare si piper
- ulei de masline
Metoda de preparare:
- Scurgi tonul bine de zeama (poate fi in sos propriu sau in ulei) si il pui intr-un castron.
- Ceapa o toci marunt si o pui la calit. Peste ea pui tonul si lasi 5 minute la foc mic.
- Totul se stinge cu sosul de rosii. Peste, adaugi usturoiul pisat si condimentele (sare, piper, busuioc), dupa gust, apoi lasi cam 10 minute la foc mic.
- In acest timp, spaghetele le fierbi separat in apa cu sare si putin ulei de masline (ca sa nu se lipeasca). Cand sunt fierte, spala-le cu apa rece si scurge-le bine.
- Pui spaghetele in farfurii. Peste ele pui sosul pregatit si putin patrunjel tocat.
Este de preferat sa servesti spaghete cu ton imediat ce au fost facute. Daca se racesc, spaghetele isi pierd din aroma!
Alte retete care te-ar putea interesa: Prepara o reteta regala - dorada la gratar! |


