Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa faci faina de migdale acasa

Cum sa faci faina de migdale acasa

Andreea Gluh, redactor

Alergia la gluten este o problema des intalnita, asa ca unele persoane trebuie sa renunte la faina de grau. Daca te confrunti si tu cu aceasta problema, inseamna ca trebuie sa excluzi din dieta ta o multime de alimente si, uneori, sa te abtii de la a consuma dulciuri. Ei bine, afla ca nu trebuie sa lasi deoparte chiar toate placerile culinare pe care le aveai inainte de a descoperi faptul ca organismul tau nu accepta glutenul. De acum incolo, poti apela la faina de migdale ori de cate ori vrei sa prepari vreun produs de panificatie homemade si, desigur, prajiturile preferate. Daca iti este teama de faptul ca pretul ei este destul de piperat, noi iti vom spune cum o poti prepara chiar la tine acasa.

Afla si tu, in cele ce urmeaza, cum se obtine faina de migdale folosind aparatura din bucataria ta!

Faina de migdale pentru produse delicioase, fara gluten

Vitamina E, grasimile monosaturate, magneziul si potasiul sunt doar cateva dintre substantele-cheie care intra in componenta migdalelor. Gratie lor, iti poti reface rezervele de energie necesare organismului, mai ales daca introduci migdalele in meniul tau zilnic. Numai 100 de grame din aceste mici minuni ale naturii te vor ajuta sa scapi de senzatia de foame si de oboseala pe care ar putea sa ti le induca o gustare bogata in zaharuri, asa cum probabil ca si tu poftesti uneori dupa-amiaza. In vreme ce prajiturile si alte dulciuri de acest tip vor cauza o crestere brusca a glicemiei, iar apoi o scadere la fel de rapida, migdalele iti vor da senzatia de satietate si te vor umple de energie.

Cand vorbim despre faina de migdale, rezultatele vor fi aceleasi. Gustarile homemade preparate folosind acest ingredient sunt pline de substante nutritive si au un gust specific delicios.

Asadar, in cele ce urmeaza, noi iti vom spune cum poti prepara faina de migdale in propria bucatarie!

Singurul ingredient de care ai nevoie este reprezentat de 250 de grame de migdale . Pune samburii in robotul de bucatarie sau, daca ai la indemana o masina clasica de macinat, pune-i in cuva acesteia. Nu in ultimul rand, la fel de buna este si o rasnita pentru cafea. In continuare, macina migdalele pana cand obtii o pulbere alcatuita din granule de mici dimensiuni. Faina de migdale este gata!

Desigur ca poti obtine orice cantitate, in functie de necesitati, reducand sau crescand numarul de samburi macinati. 

Iata si cateva bunatati pe care le poti obtine folosind acest tip de faina!

Faina de migdale nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta, mai ales daca te confrunti cu intoleranta la gluten. Indiferent de situatie, insa, acest ingredient te poate ajuta sa obtii preparate delicioase si bogate in nutrimente!

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.