Merdenele cu branza feta - Vrei sa gusti?

Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Merdenele cu branza feta - Vrei sa gusti?
Diana Sorescu
Vineri, 07.05.2010

Cuprins

Caracteristici

In fiecare dimineata, cand iei metroul, autobuzul, tramvaiul sau mergi cu masina, cu siguranta te opresti la vreo patiserie si iti cumperi ceva bun ca sa ai pe parcursul zilei. Ce ai zice daca ti-ai prepara tu singura niste merdenele? Reteta de merdenele cu branzica feta este simpla, iar ele sunt delicioase !

Merdenele cu branza feta 

Merdenele

Ingrediente:

300g aluat frantuzesc congelat sau refrigerat
Faina pentru prelucrat

Pentru umplutura si glazura
100g branza feta (telemea greceasca de oaie)
Cate ¼ lugatura de marar si patrunjel
2 crengute busuioc
Piper negru
1 galbenus
1 lingura lapte

Mod de preparare:

Pune foile de aluat una langa alta pe suprafata de lucru presarata cu faina pentru a se decongela. Tapeaza tavile cu hartie pentru copt.

Faramiteaza branza cu o furculita. Spala mararul si patrunjelul, zvanta si toaca marunt. Frunzele de busuioc taie-le fasii. Amesteca verdeturile cu branza si condimenteaza cu piper.

Intinde o foaie subtire de aluat si taie in 12 patrate de aproximativ 12 cm. In mijlocul fiecarui patrat pune cate o lingurita de branza cu verdeturi.

Reteta merdenele

Amesteca galbenusul cu laptele si unge marginile patratelor. Impatureste patratele pentru a obtine triunghiuri si strange marginile cu degetele. Cu dintii furculitei fa un model perforat de-a lungul marginii.

Pune merdenelele in tavi, unge cu restul de galbenus si lasa la rece aproximativ 20 de minute. Intre timp incinge cuptorul la 220°C. Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc. Serveste-le caldute sau fierbinti. Reteta de merdenele te-a incantat si sunt sigura ca ai sa le incerci!

Alte retete care te-ar putea interesa:

Ceva inedit: Cheesecake Dulce de Leche

Explozie de culoare si aroma: tarta cu fructe si Ricotta

Desert fabulos si fancy: placinta cu visine

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 07.05.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 07.05.2010
Articolul urmator »
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024
Incepe quiz
Ce vrei cu adevarat de la viata?
Ce vrei cu adevarat de la viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (29)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Emmy_angel
25 septembrie 2010 19:07

mmmmmmm pare sa fie foarte gustos.cu prima ocazie ii fac iubitului meu aceste minunate merdenele cu branza..:)va pup

Ne găsești pe