Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura cu roscove

Prajitura cu roscove

Laura Laurentiu

Eu cunosc si utilizez, la mine in cuina, roscovele, pe care le denumim mai adesea "rogaca", ca in limba sarba, mai ales pentru ca din Serbia cumpar faina de roscove pe care o folosesc pentru prajituri.

Gustul este absolut delicios - ceva a ciocolata, un usor iz de cafea sau mai degraba de cicoare si inca ceva nedefinit. Din roscove se pot face umpluturi minunate pentru prajituri, cozonaci, placinte etc. Mai jos gasesti reteta unei prajituri delicioase!

 

Prajitura are ingrediente foarte sanatoase: faina de roscove, faina integrala si zahar muscovado si nu contine oua.

Ingrediente:

 

80 de grame de faina de roscove (in prim plan in poza de mai sus)
140 de grame de faina integrala
90 de grame de zahar muscovado
180 ml de lapte
60 de grame de unt
1 plic de zahar vanilat
1/2 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingura de zeama de lamaie

Glazura:

100 de grame de ciocolata amaruie de buna calitate
80 ml de smantana pentru frisca

Preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 de grade.

Se infierbanta 60 de ml de lapte si se toarna peste faina de roscove, amestecand bine:

 

Untul se mixeaza cu zaharul muscovado si zaharul vanilat pana se obtine o crema. Se adauga compozitia de faina de roscove:

  

Se toarna restul de lapte:

 

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, zeama de lamaie si mixeaza bine.

 

Compozitia obtinuta se pune intr-un vas captusit cu hartie de copt si se niveleaza:

 

Se introduce forma in cuptor si se coace 15-20 de minute. Eu am tinut-o exact 17 minute pana cand proba scobitoarei mi-a demonstrat ca prajitura e gata (nu recomand sa fie uscata excesiv). Cand se racoreste putin, se rastoarna pe platou si se indeparteaza hartia de copt:

  

Glazura: ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas impreuna cu smantana dulce. Se aseaza intr-un alt vas cu apa care fierbe (bain-marie) si se amesteca intr-una pana la completa dizolvare a ciocolatei in smantana. Se toarna deasupra prajiturii:

 

Dupa ce se raceste complet, se serveste simpla sau alaturi de inghetata de vanilie:

 

Este pufoasa si foarte placut aromata.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://cuinabanateana.blogspot.com/ .

 Alte subiecte care te-ar putea interesa:

Placinte pe placul tuturor
De incercat: Dovlecei crocanti la cuptor!
Desert de vara: Rapid si racoros - Cataif cu frisca

 
 Subiecte de pe forum:

Preparate rapide, idei pentru criza de timp
Ce mai gatim?
Silueta viselor vs. mancatul rapid
Mai exista genul de "femeie la cratita"?

Articolul urmator
Salata de morcovi virală pe rețelele de socializare. Ce beneficii are?
Salata de morcovi virală pe rețelele de socializare. Ce beneficii are?
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (38)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    adina (anonim)
    20 septembrie 2010 14:02

    Cine imi poate spune de unde sa cumapr si eu niste roscove?