Rețete delicioase
Înapoi la

Pui Tikka Masala - cum faci cel mai bun pui indian

Redactor Andreea Baluteanu

Aromele bucătăriei indiene ne lasă gura apă. Numai să o evocăm în gând, pătrunzând cu mintea în atmosfera caldă și exotică a unui restaurant cu tematică hindi, că deja simțim cum murim de poftă. Iar puiul Tikka Masala este unul dintre preparatele noastre preferate!

Dacă ți-am spune că acest deliciu asiatic este incredibil de ușor de preparat? Nu ai nevoie de ingrediente exotice, pe care le găsești numai în piețele indiene, ci îl poți găti folosind condimente pe care sigur le ai deja acasă! Vezi cât de ușor poți pregăti porții aburinde și delicioase de pui Tikka Masala!

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Pui Tikka Masala - cum faci cel mai bun pui indian

Caracteristici

Câteva secrete pentru un gust delicios de pui Tikka Masala

Știi că suntem bucătărese cărora ne place să ne pregătim ca la carte, dinainte de a trece la prepararea propriu-zisă a rețetei. Această practică e vitală pentru noi mai ales atunci când ne ocupăm de o rețetă internațională. Iată mai jos secretele pe care le-am deprins de la experți pentru un pui Tikka Masala reușit!

Folosește pulpe, nu piept. Rețeta de pui Tikka Masala necesită marinare, iar pulpele absorb mai ușor mixul de marinat decât pieptul. Poți folosi și piept, dacă numai asta ai la îndemână, dar atunci pune-l la marinat peste noapte.

Tigaia contează. Cel mai bine e să prepari minunatul pui Tikka Masala într-o tigaie de fier forjat sau de fontă, dar poți apela și la o cratiță non-aderentă. Important e să nu se lipească.

Condimentele fac legea. Chili-ul e ingredientul vedetă al acestui preparat, așa că nu te zgârci. Dacă găsești chili Kashimiri (e disponibil în mediul online, dar și la câteva magazine de specialitate), cumpără-l. Dacă nu, poți folosi chili pudră sau pudră de ardei Cayenne.

Amesteci sau nu sosul cu garnitura? Rămâne la latitudinea ta! Puiul Tikka Masala e fabulos alături de orez Basmati, dar îl poți servi fie separat (mai puțin messy, iar aromele se diferențiază), fie amestecat (mai practic, mai ales dacă vei mânca și a doua zi din rețetă).

Rețetă ca în India de pui Tikka Masala

Crede-ne, rețeta de mai jos de pui Tikka Masala va avea același gust ca în Mama Indie, chiar dacă o prepari în intimitatea căminului tău.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

Pentru puiul marinat:

  • 800 g de pulpe de pui dezosat
  • 1 cană de iaurt simplu
  • 1 ½ lingură de usturoi pisat
  • 1 lingură de garam masala
  • 1 lingură de ghimbir
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 linguriță de chimion pudră
  • 1 linguriță de chili Kashmiri (sau ½ linguriță de chili pudră)
  • 1 linguriță de sare

Pentru sos

  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de unt
  • 2 cepe mici mărunțite
  • 1 ½ lingură usturoi pisat
  • 1 lingură de ghimbir mărunțit
  • 1 ½ linguriță de garam masala
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 1/2 linguriță de chimion pudră
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • 400 g de sos de roșii
  • 1 linguriță de chili Kashmiri (opțional)
  • 1 linguriță de pudră de chili
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ¼ cană de smântână
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • ¼ cană de apă (dacă e necesar)
  • 4 lingurițe de coriandru

Modalitate de preparare

  1. Amestecă puiul cu restul ingredientelor pentru marinat și lasă la marinat pentru circa o oră (sau peste noapte, dacă ai timp).
  2. La foc mediu, pune la încins uleiul. Taie bucățile de pui și frige-le câte 2-3, ca să se prăjească până ce deprind o crustă aurie. Lasă pe foc timp de 3 minute. Atenție, bucățile de pui nu trebuie să fie integral fripte, căci vor mai fi pregătite și în sos.
  3. Scoate puiul și pune-l deoparte, la cald.
  4. În aceeași tigaie, pune la încălzit untul, apoi călește ceapa timp de 3 minute.
  5. Adaugă ghimbirul și usturoiul și sotează pentru încă un minut. Combină apoi cu garam masala, chimionul, turmericul și coriandrul. Ține pe foc încă 20 de secunde, timp în care mesteci continuu.
  6. E timpul să incluzi în acest preparat sublim sosul de roșii, chili și sarea. Lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute, mestecând din când în când, până ce sosul se îngroașă și aromele de întrepătrund într-un mod care îți lasă gura apă.
  7. Adaugă smântâna și zahărul în sos. Urmează să găzduiești în tigaie puiul: gătește pentru încă 8-10 minute, până ce sosul începe să fiarbă. Dacă ai nevoie să îl subțiezi, folosește apa.
  8. La final, asezonează cu coriandru. Mama mia!

bol cu pui tikka masala alaturi de orez si de paine indiana naan

Servește cu orez basmati și lipii sau cu delicioasa pâine indiană Naan!

Poftă bună!

Surse foto: iStock

Surse articol: cafedelites.com

Articolul urmator Ce să pui în omletă ca să o faci mai pufoasă ca un nor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.