Rețete delicioase
Înapoi la

Rețeta de mici a lui chef Adi Hădean: ce nu trebuie să-ți lipsească din compoziție

Rețeta de mici a lui chef Adi Hădean: ce nu trebuie să-ți lipsească din compoziție

Ramona Jurubita

Românii așteaptă cu nerăbdare vremea călduroasă pentru a face grătare la iarbă verde și pentru a savura mititeii cu muștar care nu lipsesc de la nicio petrecere. Mulți nici nu mai țin cont de vremea din termometre și stau afară, încălzindu-se la focul de la grătar cât este ziua de lungă. Principala alegere? Tot delicioșii mititei! Și pentru că sunt mai buni când sunt preparați acasă, trebuie neapărat să descoperi rețeta propusă de chef Adi Hădean.

Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Gratar
Rețeta de mici a lui chef Adi Hădean: ce nu trebuie să-ți lipsească din compoziție

Caracteristici

Oamenii îl știu de la show-ul culinar „MasterChef”, dar și din mediul online. Are un blog unde își publică rețetele și foarte multă lume ține cont de sfaturile sale când vrea să pună pe masă preparate gustoase. Una dintre cele mai apreciate rețete este cea intitulată „mititei de casă”

Iată ingredientele de care ai nevoie:

  • 500 g carne de vită
  • 500 g carne mai grasă de oaie
  • 200 – 250 ml de fond de vită/pui (supă concentrată, groasă și gelatinoasă, făcută din oase cu măduvă și cartilaje) sau apă rece
  • 3 – 4 căței de usturoi
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de cimbru uscat
  • o linguriță de boabe de piper
  • o linguriță rasă de boabe de coriandru
  • o linguriță rasă de măghiran
  • boia dulce
  • 2 – 3 ardei iuți, mici și uscați (opțional)
  • un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu (cam 3g)

Modul de preparare

Este cât se poate de simplu! Iată ce ai de făcut:

  1. Se dă carnea prin mașina de tocat (prin sita cea mică). Printre bucățile de carne se strecoară și cățeii de usturoi.
  2. Se pun toate condimentele și ierburile uscate într-un mojar, se pisează și se amestecă bine.
  3. Se adaugă mixul obținut peste carne.
  4. Treptat, se încorporează fondul de vită în pasta de mici. În funcție de cum e carnea, poate fi nevoie de 200ml până la 250ml. Amestecul ar trebui să fie ferm, omogen și legat, asemeni unui aluat.
  5. Apoi pasta de mici trebuie să stea la odihnă (minim 2 ore, dar ideal ar fi să stea peste noapte).
  6. A doua zi, se adaugă bicarbonatul de sodiu și se amestecă bine toată compoziția înainte ca mititeii să fie formați.
  7. Se modelează cu mâna/cu mașina de cârnați/cu un poș improvizat dintr-o pungă. Aici intervine un mic secret: micii ar trebui făcuți pe un grătar sub care se află jar. Din păcate, cel electric nu le va oferi același gust, oricât este de încins.
  8. Cu mâinile unse cu foarte puțin ulei, se modelează mititeii, care vor sta pe grătar între 6 și 8 minute (din aceste cantități ar trebui să iasă aproximativ 18 bucăți, în funcție de mărimea dorită).

Simplu, nu-i așa? Dacă urmezi toți pașii de mai sus, tot ce mai rămâne de făcut este să îi savurezi calzi, cu pâine și muștar. Sunt delicioși! Poftă bună!

Citește și: Cum se fac micii la cuptor, ca să iasă suculenți și gustoși?

Surse foto: iStock, Facebook

Surse articol: AdihadeanImpactSavoriurbane

Articolul urmator
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.