Salata Fattoush, un preparat delicios și sănătos

Timp de gătire:
15-30 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Salata Fattoush, un preparat delicios și sănătos
Redactor Andreea Baluteanu
Joi, 10.05.2018

Cuprins

Caracteristici

Salata Fattoush, una dintre cele mai apreciate rețete ale bucătăriei libaneze, și-a câștigat aprecierea atât datorită gustului desăvârşit și proaspăt, dar și pentru faptul că e un fel de mâncare extrem de sănătos. E un preparat versatil, care se pregătește repede, așa că îl poți servi atunci când îți vin oaspeții în vizită sau când vrei să pui la cale o cină rapidă pentru tine și cei dragi.

Descoperă în rândurile de mai jos cea mai bună rețetă de salată Fattoush! Abia așteptăm să auzim dacă ți-a plăcut!

Cea mai bună rețetă de salată Fattoush

Salata Fattoush e una dintre vedetele bucătăriei libaneze, și nici nu e greu de înțeles de ce. Ușoară, fresh, sănătoasă, poate fi încadrată cu succes în orice dietă. Conține ingrediente pe care le găsești foarte ușor în această perioadă, ceea ce o transformă într-o opțiune la îndemâna oricui.

La bază, salata Fattoush reprezintă un amestec de legume cu frunze verzi, roșii și ridichi, peste care se adaugă condimente folosite în bucătăria arabă și cea mediteraneeană. Spre deosebire de Tabbouleh, ingredientele sunt tăiate în bucăți mai mari.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru cea mai bună salată Fattoush din câte ai gustat!

Salată Fattoush_

Pentru salată:

  • 1 salată verde, ruptă în bucăți destul de mari
  • 1 castravete, tăiat în felii subțiri
  • o jumătate de ceapă roșie, mărunțită
  • 1-2 lipii, făcute în casă sau cumpărate
  • o cană de roșii cherry
  • o jumătate de cană de frunze de mentă proaspete
  • o jumătate de cană de pătrunjel tăiat mărunt

Dressing de lămâie:

  • 1/3 cană de ulei de lămâie extravirgin
  • 3 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de sare de mare
  • 1 linguriță de sumac

Topping: sumac și piper negru, după gust

Dacă îți dorești o salată Fattoush preparată ca la carte, așa cum numai pe exoticele tărâmuri arăbești ai putea gusta, la umbra cedrilor, noi te sfătuim să prepari în casă lipia. Găsești aici o rețetă pur și simplu fabuloasă!

După ce lipia e gata, unge-o cu ulei de măsline și presară deasupra puțin usturoi, apoi pune-o la cuptor până ce se rumenește. Rupe-o în bucăți destul de mari cât să încapă într-o îmbucătură.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele din rețetă, cu excepția celor aparținând dressingului: salata, castravetele, roșiile, lipia, menta, pătrunjelul și ceapa.
  2. Stropește-le din belșug cu dressingul și mixează până ce înnebunești de poftă. Deja bucătăria ta va mirosi atât de proaspăt și exotic, încât sigur vei atrage și alți oaspeți doritori de bunătăți.
  3. Servește imediat, presărând pe deasupra și mai mult sumac și piper proaspăt râșnit.
  4. În cazul în care nu te deranjează un pic de dulce în gust, poți adăuga în dressingul de lămâie 2-3 lingurițe de miere.

Salata Fattoush va fi delicioasă alături de o porție de humus sau de cotlete ademenitoare de berbec.

Nouă nu ne mai rămâne decât să îți urăm poftă bună! Ți-a plăcut rețeta noastră? Ai de gând să o încerci?

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Joi, 10.05.2018
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Joi, 10.05.2018

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Incepe quiz
Cat de sanatos este parul tau?
Cat de sanatos este parul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe