Salata pentru zilele de vara, salata de cruditati

Cuprins
Personal, ador sezonul cald. De ce? Pentru ca pot manca oricate legume doresc. Si, din punctul meu de vedere, cel mai bun mod de a manca legume este sa iti faci o salata. De aceea, ori de cate ori am ocazia, imi prepar o salata de cruditati in care incerc sa cuprind cat mai multe legume cu putinta. Iata deci, cum prepar eu o salata din cruditati.
Portia zilnica de vitamine intr-o salata de cruditati
Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru o savuroasa si extrem de racoritoare salata de cruditati:
- 2 rosii
- 2 castraveti
- un ardei gras
- masline
- 4-5 frunze de salata
- 3-4 ridichi
- doua fire de ceapa verde
- sare, piper, ulei
![]() |
Racoreste-te cu salata din cruditati
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa speli toate legumele foarte bine pentru a inlatura toate impuritatile de pe ele. Apoi incepi sa le pregatesti pe rand: rosiile vor fi curatate de codite si taiate in felii, castravetii vor fi curatati de coaja si apoi taiati in felii subtirele. Ceapa trebuie si ea curatata de frunzele vestejite si apoi tocata in bucatele mai maricele.
Ridichiile le tai in jumatati sau sferturi, in functie de marimea lor. Ardeiul gras va fi si el taiat marunt. Toate legumele le pui intr-un bol incapator. Frunzele de salata trebuie rupte cu mana. Este foarte important sa nu tai foile de salata folosind cutitul, deoarece va oxida. Adauga si maslinele, potriveste de sare, piper si ulei si te-ai ales cu o portie generoasa de salata din cruditati, numai buna pentru a infrunta temperaturile ridicate de afara.
![]() |
Alte articole care te-ar putea interesa: Zacusca de ghebe in doar cativa pasi O delicioasa ciorba de tarhon cu afumatura Una dintre cele mai ingenioase retete de mancaruri: chiftelute in sos picant |


