O salata gata in 5 minute: salata turceasca

Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
La frigider
Calorii:
100
O salata gata in 5 minute: salata turceasca
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Duminică, 30.05.2010

Cuprins

Caracteristici

Daca ati auzit de Geagic, inseamna ca ati auzit de salata turceasca. Acesta este numele sau cel mai des folosit. Ce este cu aceasta salata? Este una extrem de racoritoare, perfecta pentru aceasta perioada a anului, care se prepara in nu mai mult de cinci minute. Iar noua ne plac mancarurile rapide, nu? Asadar, ce contine o salata turceasca si cum se prepara ea?

Traditii de peste hotare - salata turceasca

Pentru a te putea delecta cu o salata turceasca, trebuie sa ai la indemana urmatoarele ingrediente:

  • 2-3 catei usturoi;
  • 1 l iaurt;
  • 3 castraveciori verzi;
  • o legatura de marar .

Asta este tot. Vezi bine ca ingredientele sunt unele extrem de sanatoase. 

Cum prepari salata turceasca

  1. Ia usturoiul, curata-l foarte bine si piseaza-l intr-un castronel. Castravetii nu trebuie curatati in totalitate ci este bine sa lasi cateva fasiute nu foarte groase de coaja.
  2. Dupa ce i-ai curatat ii poti taia in cuburi foarte mici si fine sau ii poti da prin o razatoare mai mare. Adauga castravetii peste usturoi. Toaca mararul bine si amesteca-l cu iaurtul.
  3. Pune putina sare, degusta pentru a ii potrivi gustul, dupa care toarna-l peste castraveti. Amesteca totul si da salata putin la frigider. Iti vand un pont. Daca esti fan al fripturilor de berbec, sa fii sigura ca aceasta salata turceasca va fi exact ceea ce ti-ai dorit. Nu mai sta pe ganduri si incearca aceasta salata turceasca. Ce ai de pierdut?

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Zacusca de ghebe in doar cativa pasi 

O delicioasa ciorba de tarhon cu afumatura

Una dintre cele mai ingenioase retete de mancaruri: chiftelute in sos picant 

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Duminică, 30.05.2010
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 30.05.2010
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Duminică, 30.05.2010
Articolul urmator »
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024
Incepe quiz
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (192)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
RAMONA (anonim)
16 octombrie 2013 13:01

ASTA E SOS TZATZIKI,NU SALATA.NU POTI SA-L CONSUMI GOL CA ESTE GRETOS,TI TREBUIE GARNITURA OBLIGATORIU

Ne găsești pe