Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Un strop de rafinament frantuzesc - sos alb cu ciuperci

Alexandra Machitescu
Sorin Vlad

Articol revizuit de Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte bucataria inseamna sa intelegi procesele chimice...
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
100
Un strop de rafinament frantuzesc - sos alb cu ciuperci

Caracteristici

Daca vrei un sos rafinat care sa schimbe gustul mancarii in ceva absolut savuros, trebuie sa inveti sa gatesti un sos alb frantuzesc cu ciuperci.

Sos alb - un deliciu rafinat

Cum prepari un delicios sos alb?Ingrediente necesare pentru sos alb:

  • 250 gr de ciuperci;
  • 150 ml de lapte;
  • o lingura de faina;
  • 2 linguri de unt;
  • 2 catei de usturoi;
  • 200 gr de smantana;
  • sare;
  • piper;
  • cateva fire de patrunjel.

Mod de preparare sos alb

Acest sos alb este ideal peste orice fel de friptura dar este potrivit si peste cartofi fierti sau orez .

  1. Ciupercile le tai cat mai marunt posibil si le pui la fiert in apa cu sare cam 15 minute, apoi le lasi la scurs in sita.
  2. Pui untul la topit si adaugi peste el faina, amestecand bine. Pui laptele si smantana, amestecand permanent ca sa nu se lipeasca.
  3. Lasi la foc mic si amesteci mereu. Adaugi usturoiul zdrobit si lasi pana se ingroasa.
  4. Acum, adaugi ciupercile si patrunjelul tocat.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Un sos mexican delicios: sos guacamole

Sos de unt - delicatesa frantuzeasca

Cel mai cunoscut gust grecesc - sos tzatziki

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (161)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Mamaie
    12 noiembrie 2013 08:08

    Nu concep utilizarea termenului de "rafinament", acolo unde se pune faina. Mai ales in sosuri.

    Bucatar (anonim)
    10 noiembrie 2013 14:02

    Atent la patrunjel, daca e prea mult se pierde gustul sosului

    MARCELA (anonim)
    2 februarie 2013 20:08

    am incercat aceasta reteta si e foarte buna!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!