Un strop de rafinament frantuzesc - sos alb cu ciuperci
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 1-2 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
- Calorii:
- 100

Cuprins

Articol revizuit de
Sorin Vlad
- Specialitate
- Blogger culinar
- Despre
- Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Daca vrei un sos rafinat care sa schimbe gustul mancarii in ceva absolut savuros, trebuie sa inveti sa gatesti un sos alb frantuzesc cu ciuperci.
Sos alb - un deliciu rafinat
Cum prepari un delicios sos alb?Ingrediente necesare pentru sos alb:
- 250 gr de ciuperci;
- 150 ml de lapte;
- o lingura de faina;
- 2 linguri de unt;
- 2 catei de usturoi;
- 200 gr de smantana;
- sare;
- piper;
- cateva fire de patrunjel.
Mod de preparare sos alb
Acest sos alb este ideal peste orice fel de friptura dar este potrivit si peste cartofi fierti sau orez .
- Ciupercile le tai cat mai marunt posibil si le pui la fiert in apa cu sare cam 15 minute, apoi le lasi la scurs in sita.
- Pui untul la topit si adaugi peste el faina, amestecand bine. Pui laptele si smantana, amestecand permanent ca sa nu se lipeasca.
- Lasi la foc mic si amesteci mereu. Adaugi usturoiul zdrobit si lasi pana se ingroasa.
- Acum, adaugi ciupercile si patrunjelul tocat.
Alte retete care te-ar putea interesa: Un sos mexican delicios: sos guacamole |


