Sos picant pentru barbeque

Sos picant pentru barbeque
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 01.06.2010

Cuprins

Daca esti una dintre fanele mancarurilor picante, atunci sa fii sigura ca si acest sos pentru barbeque va fi exact pe gustul tau. De ce? Pentru ca acum vei afla ce inseamna sa iti ia gura foc. Bineinteles, poti cumpara unul din comert, dar parca orice mancare, inclusiv acest sos pentru barbeque are alt gust, cu mult mai bun, daca este facut chiar de tine. Asadar, iti lansez o provocare: sos picant pentru barbeque.

Cum se prepara un sos de barbeque?

Fiind un sos este bineinteles foarte usor de preparat. Este acel gen de sos pe care il poti prepara chiar si cand iesi la un gratar. Nu iti trebuie toata armata de ustensile de acasa, ci doar ingredientele potrivite.

Ingrediente:
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa tocata marunt
- 4 catei de usturoi tocati
- doua linguri suc de rosii
- 1 cana apa
- 3 linguri otet
- doua linguri sos tabasco
- usturoi granulat
- 2 linguri zeama lamaie
- 2 linguri zahar brun
- 2 lingurite boabe de mustar
- o lingurita piper negru macinat
- sare dupa gust

Dupa cum vezi, trebuie sa fii o persoana cu un stomac foarte sanatos si, mai ales, care are mult curaj pentru a manca un asemena sos de barbeque

Sos barbeque

Sos pentru barbeque - de iti ia gura foc

Iata ce trebuie facut!
Pui ceapa la calit in putin ulei pana devine translucida, apoi adaugi sucul de rosii, apa, otetul, zeama de lamaie, sosul Tabasco, zaharul, boabele de piper si lasi sa fiarba bine. Sosul va fierbe pe foc timp de 10-15 minute dupa care poti adauga si piperul si sarea pentru a ii potrivi gustul, dar si usturoiul granulat. Lasi sa fiarba in continuare, amestecand in el constant. Daca ai impresia ca sosul tau este prea gros, il poti subtia cu putina apa.

Cand s-a fiert bine, ia sosul de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Il poti pastra fara probleme la frigider, cu o singura conditie: vasul in care este pus sa fie acoperit. Astfel ai reusit sa prepari un sos pentru barbeque cat se poate de picant. Sfatul meu este sa iti iei aproape o cantitate destul de mare de apa. S-ar putea sa ai nevoie.

Sos barbeque

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Savureaza o mancare usoara: mancarica de cartofi cu pui

Simplu si delicios: carne de pui la cuptor cu cartofi nature

Aluat fraged pentru o pasca delicioasa 

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 01.06.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Marţi, 01.06.2010
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (18)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe