Rețete delicioase
Înapoi la

Sufleu de broccoli, un preparat decadent și delicios

Sufleu de broccoli, un preparat decadent și delicios

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Sufleu de broccoli, un preparat decadent și delicios

Caracteristici

Există vreo metodă de a-i convinge pe cei mici să guste din broccoli, una dintre cele mai detestate legume? Răspunsul este: DA! Îți propunem să încerci o rețetă cu broccoli care este pe gustul absolut oricui, pentru că este deosebit de gustoasă și fină. Sufletul de broccoli este un fel de mâncare foarte sănătos, decadent, care îți răsfață papilele gustative așa cum puține preparate o fac.

Încearcă rețeta delicioasă de sufleu de broccoli, care te va convinge că există și variante delicioase de a consuma această legumă care nu se bucură de mare popularitate, dar este delicioasă.

Cel mai bun sufleu de broccoli

Sufleul de broccoli este o îmbinare ideală de broccoli și brânză cheddar, fiind un preparat care este pe gustul oricui. Nu se face nici foarte greu, deși trebuie să ții cont de anumite trucuri ca să fii sigură că îți iese perfect! Din aceste ingrediente îți ies 10 porții, deci poți înjumătăți rețeta dacă vrei să faci sufleul pentru mai puține persoane, pentru că este cel mai bun servit după 10-15 minute de la scoaterea din cuptor.

Ingrediente:

  • 3 ouă mari;
  • 4 linguri de unt, separate;
  • 2 bucăți de broccoli;
  • 2 linguri de făină;
  • 1/4 linguriță de sare;
  • 1/4 linguriță de piper;
  • 360 ml de lapte de 2% grăsime;
  • 250 g brânză cheddar rasă, separată în două porții;
  • 1 linguriță de muștar Dijon;
  • 2 linguri de firimituri de pâine.

Mod de preparare:

  1. Separă gălbenușurile de albușuri și lasă-le să stea la temperatura camerei 30 de minute. Unge o tavă de ceramică pentru sufleu (de 20 cm) cu unt (1 lingură) și pune-o deoparte.

  2. Taie cele două bucăți de broccoli în buchețele mici, curăță-le și spală-le, apoi pune buchețelele într-un coș pentru gătit la abur, apoi pune coșul deasupra unei oale în care ai 2-3 cm de apă. Dă focul pe mediu și lasă broccoliul la aburi 5-6 minute, până devine mai fraged.

  3. Pune restul de unt într-o cratiță si topește-l pe foc mediu, apoi adaugă în el făina, sarea și piperul și amestecă până se omogenizează. Apoi adaugă laptele în fir subțire și lasă amestecul să dea în fiert, dă focul mic și amestecă încontinuu, timp de 2 minute, până se îngroașă compoziția. Adaugă 180 g de brânză cheddar rasă și muștarul și amestecă în cremă până se topește complet brânza.

  4. Ia de pe foc cratița, adaugă puțin din compoziție peste gălbenușuri, apoi toarnă acest amestec înapoi în cratiță și folosește un tel pentru a amesteca încontinuu. Adaugă broccoliul și lasă totul la răcit puțin.

  5. Într-un vas mare, bate albușurile spumă tare, apoi ia cu o spatulă un sfert din spumă și adaug-o la amestecul de broccoli până se încorporează complet. Restul de spumă se adaugă toată odată, prin împăturire, astfel încât să rămână aer în compoziție și să iasă pufoasă și fină. Presară restul de brânză și firimiturile peste sufleu.

  6. Pune sufleul de broccoli la cuptor, la 175 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute, până se umflă. Nu trebuie să deschizi ușa cuptorului cât timp se face preparatul, pentru că o să se lase în loc să se umfle.

Încearcă și tu sufleul de broccoli cu prima ocazie și vei vedea că va avea un succes uriaș la cei mici!

Încearcă și sufleul de dovlecei sau pe cel de conopidă, ambele fiind delicii care te vor cuceri iremediabil!

Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.