Aromele bogate ale urmasilor lui Napoleon intr-o supa frantuzeasca de ceapa!

Cuprins
Franta este centrul mondial al fanteziilor culinare si al deliciilor de neegalat! Fie ca e vorba de un desert nepamantean sau de o supa divina, Paris si ai sai maestri bucatari ne vor surprinde mereu cu retete noi, delicate dar si usor de preparat, precum este si aceasta supa frantuzeasca de ceapa.
Supa frantuzeasca de ceapa
- 2 lingurite de ulei de masline
- 4 cani de ceapa alba feliata subtire
- 4 cani de ceapa rosie feliata subtire
- jumatate de lingurita de zahar
- jumatate de lingurita de piper negru proaspat macinat
- un sfert de lingurita de sare
- 8 cani de supa de vita
- un sfert de lingurita de cimbru proaspat, tocat
- 8 felii mai groase de paine frantuzeasca, taiata in cubulete
- 8 felii mai groase de branza elvetiana
Preparare:
Incinge uleiul intr-un vas adanc la foc mediu si adauga ceapa in vas, prajind timp de 5 minute sau pana cand se inmoaie. Incorporeaza zaharul, piperul si sfertul de lingurita de sare. Redu flacara la minimum, gateste timp de 20 de minute, amestecand frecvent. Creste flacara la mediu si prajeste timp de 5 minute sau pana cand ceapa devine aurie, apoi adauga vinul si gateste timp de 1 minut. Adauga supa si cimbrul si da in clocot. Acopera, redu flacara si lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.
Incinge cuptorul si pune painea intr-un singur strat, pe hartie de copt, apoi pune la cuptor pana se prajeste pe ambele parti.
Pune 8 boluri care rezista la temperaturi inalte pe o tava. Pune o cana de supa in fiecare bol. Imparte painea in mod egal intre boluri si pe fiecare portie, adauga o felie de branza. Lasa la cuptor 3 minute sau pana cand branza incepe sa capete o tenta maronie.
Vei scoate de la cuptor adevarata savoare a bucatariei pariziene: o delicioasa supa de ceapa frantuzeasca, plina de arome pariziene si cu un aer sofisticat! Franta ne-a uimit din nou cu rafinamentul sau culinar si astfel iti vei surpinde si tu oaspetii!


