Prospetimea legumelor intr-o usoara supa de morcovi

Prospetimea legumelor intr-o usoara supa de morcovi
Edda Bild
Marţi, 01.06.2010

Cuprins

Morcovii sunt printre cele mai iubite legume datorita vitaminelor pe care le contin, gustului si, fireste, culorii lor adorabile. Avand nenumarate beneficii pentru sanatate, ce alta metoda mai buna de a profita de sezonul legumelor si de abundenta de morcovi decat o consistenta si fina supa de morcovi care imbina arome si ingrediente pentru un gust uimitor!

Supa de morcovi
Supa de morcovi

Ingrediente:

- 4 linguri de unt
- 2 cepe medii, feliate
- 6 catei de usturoi, tocati
- 1.5 kg de morcovi, decojiti si feliati subtire
- o frunza de dafin
- o treime de cana de orez cu bob lung
- 2-3 lingurite de sare grunjoasa
- o lingurita de piper negru proaspat macinat
- 8 cani de supa de pui
- o cana si un sfert de smantana
- o cana de marar proaspat, tocat
- o cana de tarhon proaspat, tocat

Preparare:

1. Topeste untul intr-un vas adanc la foc mediu, apoi adauga ceapa. Gateste pana cand ceapa devine transparenta - 5-7 minute. Adauga usturoiul, morcovii, frunza de dafin, orezul, 2 lingurite de sare, piper si supa de pui.

2. Creste flacara si da in clocot amestecul, redu apoi la foc mic si gateste, neacoperit, pana cand morcovii devin moi, cam 20 de minute. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca timp de 10 minute.

3. Ia frunza de dafin si transforma supa intr-un piure cu ajutorul unui blender. Pune din nou supa in vas, la foc mic. Adauga un sfert de cana de smantana si 2 cani de apa (daca supa pare prea groasa, mai adauga apa) si gateste pana cand s-a incalzit. Asezoneaza suplimentar dupa gust.

Serveste supa de morcovi fierbine, cu smantana deasupra, marar si tarhon din belsug. Aceasta imbinare delicata de arome transforma aceasta supa intr-un deliciu ideal pentru orice moment al zilei!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Salata caesar - o salata demna de cuceritorii imparati romani!
Un sos de avocado peruvian pe gustul oricarui mistic!
Popeye ne cheama la salata: conopida, legume si mult spanac!

Vezi si
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 01.06.2010
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Marţi, 01.06.2010
Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Incepe quiz
Cât de bine ştii să scrii?
Cât de bine ştii să scrii?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 17.03.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024

Ne găsești pe