Prospetimea legumelor intr-o usoara supa de morcovi
Cuprins
Morcovii sunt printre cele mai iubite legume datorita vitaminelor pe care le contin, gustului si, fireste, culorii lor adorabile. Avand nenumarate beneficii pentru sanatate, ce alta metoda mai buna de a profita de sezonul legumelor si de abundenta de morcovi decat o consistenta si fina supa de morcovi care imbina arome si ingrediente pentru un gust uimitor!
Supa de morcovi
Ingrediente:
- 4 linguri de unt
- 2 cepe medii, feliate
- 6 catei de usturoi, tocati
- 1.5 kg de morcovi, decojiti si feliati subtire
- o frunza de dafin
- o treime de cana de orez cu bob lung
- 2-3 lingurite de sare grunjoasa
- o lingurita de piper negru proaspat macinat
- 8 cani de supa de pui
- o cana si un sfert de smantana
- o cana de marar proaspat, tocat
- o cana de tarhon proaspat, tocat
Preparare:
1. Topeste untul intr-un vas adanc la foc mediu, apoi adauga ceapa. Gateste pana cand ceapa devine transparenta - 5-7 minute. Adauga usturoiul, morcovii, frunza de dafin, orezul, 2 lingurite de sare, piper si supa de pui.
2. Creste flacara si da in clocot amestecul, redu apoi la foc mic si gateste, neacoperit, pana cand morcovii devin moi, cam 20 de minute. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
3. Ia frunza de dafin si transforma supa intr-un piure cu ajutorul unui blender. Pune din nou supa in vas, la foc mic. Adauga un sfert de cana de smantana si 2 cani de apa (daca supa pare prea groasa, mai adauga apa) si gateste pana cand s-a incalzit. Asezoneaza suplimentar dupa gust.
Serveste supa de morcovi fierbine, cu smantana deasupra, marar si tarhon din belsug. Aceasta imbinare delicata de arome transforma aceasta supa intr-un deliciu ideal pentru orice moment al zilei!