Rețete delicioase
Înapoi la

O altfel de supa de peste: supa de peste cu taitei

O altfel de supa de peste: supa de peste cu taitei

Ana Maria Stroe

Cu toate ca pana acum stiam ca acest tip de mancare se gateste de cele mai multe ori cu orez, iata ca exista si o varianta de supa de peste ca la carte, mai exact supa de peste cu taitei. Desi nu pare o idee foarte buna la prima vedere, crede-ma cand iti spun ca este foarte gustoasa. Taiteii merg foarte bine cu carnea de peste si cu faptul ca, si aceasta supa, este una care se mananca cel mai bine rece. Eu, cel putin, asa o mananc. Recunosc, de cele mai multe ori prefer sa am si putina mamaliguta calda langa mine, dar daca nu se poate, o mananc si simpla. Astfel, ce ai zice daca astazi am prepara impreuna o delicioasa supa de peste cu taitei?

Cum se prepara supa de peste?

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara supa de peste:
- 1 kg carne de peste
- 2 morcovi
- 2 cepe
- o legatura patrunjel
- taitei (in functie de cat de deasa vrei sa fie supa)
- 150 ml smantana
- doua linguri zeama de lamaie
- o lingura faina
- sare, piper

Daca vrei sa prepari si putina mamaliguta, adauga malai si putin ulei ingredientelor tale. Insa nu vom zabovi mult aici, deoarece orice gospodina stie cum se gateste mamaliguta.

Supa de peste

Supa de peste rece si buna

Sa trecem la treaba!

Ia legumele, spala-le foarte bine, curata-le si taie-le cubulete nu prea mari. Toaca si ceapa marunt. Pregateste o oala cu apa pe care sa o pui pe foc la fiert. Adauga ceapa si legumele. Lasa-le sa fiarba cateva minute, timp in care te ocupi de carnea de peste. Aceasta trebuie curatata de oasele mari atat cat se poate. Adauga si carnea de peste in oala cu apa si lasa focul mediu. Supa ta de peste va sta pe foc aproximativ o ora pentru ca toate ingredientele sa fiarba foarte bine. Vei observa pe parcurs cum apa va scadea, motiv pentru care va trebui sa completezi cantitatea din cand in cand.

Dupa ce supa a fiert bine, o vei strecura de legume si carne si vei adauga zeama de lamaie si smantana frecata cu faina. Pune si taiteii si pune din nou supa pe foc pana cand acestia se umfla. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pune inapoi legumele si carnea si presara putin patrunjel tocat. Potriveste supa de peste de sare si piper dupa care stinge-i focul si las-o sa se raceasca.

Ocupa-te intre timp si de mamaliguta, iar cand supa de peste va fi complet racita, savureaz-o cu putina mamaliguta fierbinte. Daca doresti, poti sa mai adaugi putina smantana in portia ta de supa de peste

Supa de peste

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Mancare de praz. Traditia romaneasca chiar la tine acasa

Orez prajit - bucataria chinezeasca pe masa ta

Invata sa prepari dulceata de mere!  

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0.9 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Mihaela (anonim)
    27 ianuarie 2012 18:06

    Chiar ai gatit supa asta?Eu cred ca habar n-ai despre gatit,e lucru mare ca fiertura asta ai poreclit-o supa...mai citeste macar daca nu ai invatat sa gatesti.