Arome nebanuite intr-o lingura de supa de tarhon

Cuprins
Tarhonul este unul dintre ingredientele mele preferate pentru ca are o aroma...medievala! Oricat de straniu ti s-ar parea, ma simt intr-o epoca a cavalerilor neinfricati si a domnitelor firave atunci cand ii simt aroma. Fireste, zilele s-au schimbat: cavalerii s-au cumintit iar domnitele si-au luat inima in dinti si au plecat sa cucereasca lumea. Dar atunci cand simt aroma unui amestec ideal de legume intr-o supa de tarhon, mazare si salata verde, calatoresc inapoi in timp...
Supa de tarhon, mazare si salata verde
Ingrediente:
- 40 g unt |
Preparare:
1. Topeste untul intr-o tigaie adanca la foc mediu. Adauga ceapa si gateste, amestecand, timp de 2 minute. Incorporeaza 3/4 din mazare, jumatate din tarhon si toata salata. Gateste timp de 1 minut. Adauga supa de legume, da in clocot, acopera si lasa sa fiarba la foc mic timp de 8-10 minute daca mazarea este proaspata si 5 minute daca este congelata.
2. Pune supa intr-un blender impreuna cu restul de tarhon si amesteca pana cand capata o consistenta fina. Trece printr-o sita fina si toarna intr-o alta tigaie. Incorporeaza restul de mazare si lasa sa fiarba la foc mic 4-5 minute sau pana cand mazarea s-a inmuiat. Asezoneaza dupa gust.
3. Pune supa de tarhon in boluri, adauga un strop de smantana si decoreaza cu verdeturi! Serveste alaturi de paine crocanta sau crutoane.
Fa un salt in vremuri atemporale cu o profunda supa de tarhon si alte legume. Culoarea sa puternica in 3 nuante de verde, aroma inconfundabila si gustul ametitor ar fi avut la fel de mult succes si in vremuri medievale, la curtea Regelui Arthur poate...


