Rețete delicioase
Înapoi la

Supa cu fructe de mare, delicatesa din bucataria chinezeasca

Ana Maria Stroe

A venit vara iar temperaturile parca au luat-o razna, asa ca ar trebui sa incepem si noi sa gatim mancaruri mai exotice. Iar la acest capitol bucataria chinezeasca este cea mai potrivita. De aceea vom lua si noi exemplul, vom rasfoi printre retetele din raft si vom prepara impreuna astazi o delicioasa supa cu fructe de mare. Este o mancare rafinata, care ii va placea chiar si celui mai mofturos dintre noi.

Ca in insulele exotice, supa de fructe de mare

Cum inca nu ne putem gandi la concedii, vacante, trasee montane, plaja, soare, baie in mare, putem totusi sa ne imaginam o zi linistita pe nisip in timp ce degustam aceasta deosebita supa cu fructe de mare. Dar, inainte de asta, trebuie sa invatam sa o preparam.

Ingrediente:
- 120 gr fructe de mare
- 1 l apa
- 50 gr cascaval
- 100 ml smantana
- 100 ml vin alb
- 150 gr branza dulce
- o ceapa
- doua linguri de unt
- sare, piper, patrunjel

Supa fructe de mare

Nu trebuie sa te sperii. Nu este nevoie sa faci cursuri de specialitate pentru a gati o mancare chinezeasca foarte buna. Este de ajuns sa citesti cu atentie instructiunile si sa ai putina rabdare. In rest, totul va merge ca pe roate.

Depaseste-ti limitele cu supa de fructe de mare

Hai sa vedem ce anume trebuie facut pentru a prepara aceasta deosebita supa cu fructe de mare!

Mai intai, alege o oala mai incapatoare in care vei pune smantana, apa si vinul. Amesteca-le bine si lasa-le pe foc pana cand incep sa dea in clocot. Adauga apoi branza dulce si potriveste de sare supa obtinuta. Amesteca in continuu pana cand totul se va incorpora asa cum trebuie.

Intre timp, trebuie sa dezgheti fructele de mare in apa rece. Intr-o tigaie pune putin ulei, in care vei cali ceapa tocata marunt. Adauga si fructele de mare si rumeneste-le putin. Pune apoi fructele de mare in supa pe care ai obtinut-o si lasa totul sa mai dea in cateva clocote.

Pune apoi supa cu fructe de mare in boluri si orneaza cu 1-2 frunze de patrunjel si rade putin cascaval deasupra. Simplu, rapid, gustos. Este reteta perfecta pentru o supa. Si daca este si o supa cu fructe de mare, sa fii sigura ca te vei linge pe degete

Supa fructe de mare

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Friptura de vanat cu ciuperci si sos de vin

Reteta traditionala de gem de nuci verzi

Racoreste-te in zilele toride cu o ciorba de loboda rosie

Articolul urmator Ce să faci ca să îți iasă supele mai cremoase și mai gustoase: 8 trucuri pe care nu le știu decât cele mai mari gospodine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.