2 in 1: supa de piept de pui, un deliciu ideal impotriva racelii!

Cuprins
Supa de piept de pui, pe langa aroma inconfundabila si gustul fabulos, are si proprietati farmaceutice "magice"... Aceasta reteta de baza de supa: piept de pui si alte cateva legume este ideala pentru raceala si a devenit chiar "supa-semnatura" a mamei! Incearc-o si vei vedea efectele unei delicioase supe caldute asupra unui organism slabit!
Supa de piept de pui pentru cei raciti!
- 6 cani de supa de pui
- 500g - 1kg de piept de pui fara oase
- 3 morcovi, taiati in cubulete
- 3 tulpini de telina, taiate in cubulete
- o ceapa mica, taiata in cubulete
- o cana de taitei cu ou
- 2 frunze de dafin
- o lingurita de cimbru
- sare si piper dupa gust
- jumatate de cana de mazare congelata
- un strop de vin alb (optional)
- o mana de patrunjel tocat (optional)
- 2 rosii medii tocate marunt (optional)
Preparare:
Intr-o oala adanca, pune la foc mediu uleiul, cimbrul, busuiocul, ceapa, morcovul si telina. Prajeste pana cand ceapa devine transparenta si adauga vinul. Adauga supa de pui si da in clocot. Taie pieptul in cubulete si adauga la supa. Da supa din nou in clocot si adauga taiteii cu ou, gatind pana cand taiteii se inmoaie (cam 7-10 minute) si apoi adauga pastaile si rosiile. Mai lasa 3-4 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si patrunjel, daca doresti.
Incearca aceasta simpla reteta de supa de piept de pui chiar si fara un motiv mai "bolnav". Dar vei vedea, atunci cand va fi nevoie, cat de mult bine fac acele cateva ingrediente bine alese asupra organismului tau sau al persoanei iubite!


