Daca verde inseamna sa fii eco, supa de spanac este in trend!

Cuprins
Acum este la moda sa fii eco. Dar ce conteaza daca adopti un stil de viata oarecum sanatos si sustii activ reciclarea daca nu-ti schimbi si abordarea culinara? Aminteste-ti vorbele mamei: "plantele verzi sunt pline de vitamine si ideale de mancat!". In aceasta nota, iti propun o supa de spanac!
Supa de spanac, ciuperci si condimente
- 30 g de ciuperci shiitake deshidratate (sunt delicioase!) sau o conserva mica de ciuperci normale
- 2 cani de apa clocotita
- 2 lingurite de ulei de masline
- o cana de ceapa alba, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocati
- 4 cani de spanac proaspat, tocat
- o lingurita de rozmarin proaspat, tocat
- o lingurita de cimbru proaspat, tocat
- un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat
- o conserva (aprox 300 g) de fasole alba, clatita si scursa
- 300 ml de supa de legume
- cimbru proaspat (optional)
- piper rosu zdrobit (optional)
Preparare:
Daca folosesti ciuperci shiitake, amesteca-le cu cele 2 cani de apa clocotita si lasa sa stea 15 minute. Scurge-le deasupra unui bol, pastrand lichidul. Toaca ciupercile si pune-le deoparte.
Incalzeste ulei intr-o tigaie antiaderenta adanca la foc mediu, adauga ceapa, usturoiul si ciupercile si prajeste timp de 5 minute sau pana cand se inmoaie. Adauga lichidul pastrat de la ciuperci, spanacul si urmatoarele 5 ingrediente, apoi da in clocot. Acopera, redu flacara si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Garniseste cu cimbru si piper rosu, daca doresti.
Aceasta supa de spanac are o varietate de ingrediente delicioase, dar mai ales sanatoase, care te vor energiza! Cateva ciuperci si multe condimente complimenteaza gustul proaspat al spanacului si dau startul unei cine delicioase!


