Rețete delicioase
Înapoi la

Tocăniță de porc ardelenească

Tocăniță de porc ardelenească

Redactor Raluca Margean

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
400
Tocăniță de porc ardelenească

Caracteristici

Nicio mâncare nu se compară cu o tocăniță de porc ardelenească, făcută ca la mama acasă. Carnea de porc este sățioasă și reprezintă o sursă bogată de proteine și vitamine. Iar dacă este gătită ca în Ardeal, cu sos suculent și puțină boia iute, este absolut delicioasă. Iată rețeta tradițională de tocăniță de porc pe care s-o încerci și tu!

tocăniță de porc ardelenească- poză tocăniță

Ingrediente:

  • 400 de grame de carne de porc
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri de făină
  • Sare, piper, boia și pătrunjel, după gust

Mod de preparare tocăniță de porc ardelenească:

tocăniță de porc ardelenească-bucăți carne de porc

  1. Mărunțește ceapa și ardeiul foarte bine și taie carnea de porc în cubulețe mici.
  2. Adaugă o lingură de ulei într-o oală și călește puțin ceapa cu ardeiul. Adaugă bucățile de carne și amestecă-le împreună cu legumele, adăugând sare, piper și boia după gust.
  3. Lasă-le câteva minute să se prăjească, până când carnea de porc își schimbă culoarea (devine mai albă). Amestecă din când în când, astfel încât să nu se prindă de oală.
  4. Adaugă apă cât să acoperi carnea, pune un capac și lasă să fiarbă aproximativ 15 minunte. 
  5. Separat, bate ouăle și amestecă-le cu făină până obții un aluat consistent (nici prea gros, nici prea subțire). Ia cu lingura aluat și adaugă găluștele astfel formate în mâncarea care fierbe.
  6. Adaugă pasta de tomate și mai lasă să fiarbă 20-30 de minute, până scade apa și carnea este fiartă bine. Apa nu trebuie să scadă de tot, pentru că tocănița trebuie să aibă sos. Pătrunjelul proaspăt se adaugă în tocăniță la final, înainte să stingi focul (cel uscat se adaugă în timpul fierberii).
  7. Servește tocănița cu pâine sau cu mămăligă, după gust.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.