Rețete delicioase
Înapoi la

Tochitură de pui, o rețetă simplă și delicioasă

Tochitură de pui, o rețetă simplă și delicioasă

Redactor Raluca Margean

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Calorii:
500
Tochitură de pui, o rețetă simplă și delicioasă

Caracteristici

Dacă ești în căutarea unor rețete delicioase, înainte de a încerca mâncăruri internaționale, îndreaptă-ți atenția spre cele tradiționale. Tochitura de pui este una dintre cele mai apreciate preparate românești și pe bună dreptate pentru că această mâncare este absolut delicioasă. Află în continuare cele mai bune rețete de tochitură de pui și pregătește-o și tu pentru familia ta!

Rețetă tochitură pui: rețetă simplă și delicioasă

Aceasta este o rețetă propusă de Gina Bradea, este suculentă și foarte gustoasă. Se prepară foarte ușor (aproximativ 30 de minute), așadar vezi mai jos tot ce trebuie să faci dacă vrei să obții 4 porții:

Ingrediente:

  • 1kg de pulpe de pui dezosate
  • 1 linguriță de pastă de ardei sau bulion sau boia dulce
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 căpățână rasă de usturoi pisat
  • 3-4 linguri de ulei
  • 50 ml de vin alb sec

Mod de preparare:

  1. Taie pulpele de pui în bucăți mai mici și pune-le la prăjit într-o tigaie încinsă în ulei.
  2. Lasă-le 5 minute să se frăgezească, amestecând în tot acest timp, apoi adaugă sare, bulionul, piperul și cimbrul. Amestecă foarte bine, pune capacul și lasă preparatul la fiert. Carnea își lasă apă, așadar las-o să fiarbă în suc propriu.
  3. Adaugă vinul și lasă să dea în clocot.
  4. Stinge focul, adaugă usturoiul pisat, amestecă totul bine și pune capacul ca să se pătrundă toate aromele.
  5. Fă mămăliga și când este gata adaugă tochitura deasupra.   

Tochitură de pui cu cârnați: atât de bună încât nu-i poți rezista

tochitura-de-pui-farfurie-mancare-pe-masa

Această tochitură de pui este o rețetă ardelenească și este atât de bună încât trebuie neapărat s-o încerci și tu. Pe lângă carnea de pui vei avea nevoie și de porc, iată mai multe detalii despre cum se prepară:

Ingrediente:

  • 500g ceafă de porc
  • 1/2 piept de pui
  • 1 pahar mic de vin alb
  • sare, piper, cimbru, boia dulce după gust
  • mălai pentru mămăligă
  • 1 ou ochi
  • parmezan
  • ulei de măsline
  • 1-2 linguri de pastă de roșii
  • cârnați afumați
  • 2-3 căței de usturoi

Mod de preparare:

  1. Taie carnea în bucăți mai mici (cubulețe) și călește-o în puțin ulei de măsline. Când toată carnea este bine întrepătrunsă, adaugă vinul și lasă să fiarbă până se frăgezește bine.
  2. Prăjește separat cârnații tăiați bucățele mici, apoi adaugă-i peste carne, usturoiul pisat, condimentele și lasă-le câteva minute să se pătrundă aromele. 
  3. Adaugă apoi bulionul și condimentele necesare și lasă-le să se fiarbă bine.
  4. Separat pune apă cu sare într-o oală și pregătește mămăliga. Când este gata tochitura, fă ouăle ochiuri și adaugă peste tot puțin  parmezan ras. Poftă bună!

Tochitură de pui cu pipote și inimă: rețeta bunicii

Aceasta este o rețetă extraordinar de gustoasă, preparată exact după rețeta bunicii. Iată cât de ușor se realizează:

Ingrediente:

  • 1kg de pipote și inimi de pui
  • 1 ceapă
  • 2-3 ardei grași mari
  • sare și piper după gust
  • 1 căpățână de usturoi pisat
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 100 ml de vin alb

Mod de preparare:

  1. Pune uleiul la încins într-o tigaie, iar apoi adaugă pipotele și inimioarele spălate, curățate și bine scurse de apă. Amestecă, adaugă sare și lasă-le la sotat timp de aproximativ 2 minute până se frăgezesc.
  2. Adaugă vinul și lasă-l la fiert ca să se elimine alcoolul.
  3. Adaugă apă fierbinte și lasă totul la fiert timp de 30-40 de minute, după care pui ardeii, ceapa tăiată felii julien, frunzele de dafin și piperul. După aceea, mai este nevoie de încă 10-15 minute de fiert.
  4. Pune apoi pasta de tomate și mai fierbe 10 minute, apoi adaugă usturoiul și mai lasă-l 5 minute ca să se îngroașe sosul suficient.
  5. Oprește focul, adaugă pătrunjel proaspăt tocat și servește tochitura cu garnitura preferată (piure de cartofi sau mămăligă).  

Tochitură de pui cu ficăței: extragustoasă

Îți recomandăm această rețetă de mâncare cu ficăței de pui absolut delicioasă. Iată cum s-o prepari astfel încât ficatul să nu iasă uscat sau tare:

Ingrediente:

  • 500 grame de ficat de pui
  • 150 ml supă de pui
  • ulei
  • 2 căței de usturoi
  • unt gras
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • sare și piper

Mod de preparare:

  1. Pregătește mai întâi ficatul, introducându-l într-o soluție de 500 grame de apă cu 15 ml de sare. Pune-l apoi la frigider și lasă-l timp de 12 ore ca să se extragă sângele din ficat și să se atenueze astfel gustul amar.
  2. Scoate ficatul din frigider și usucă-l bine pe prosoape de bucătărie. 
  3. Curăță-l de piele sau de părțile galbene, iar apoi pune-l la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. 
  4. După ce se rumenesc pe o parte (2 minute), întoarce ficățeii pe cealaltă parte și lasă-i încă 2 minute.
  5. Adaugă usturoiul pisat bine, lasă-l câteva secunde să se pătrundă aromele, apoi adaugă supa de pui. Lasă totul să fiarbă câteva minute la foc mediu sau mare, apoi adaugă 1 lingură de unt, sare și piper.
  6. Presară pătrunjel proaspăt pe deasupra și tochitura este gata. Atenție! Nu lăsa ficatul să fiarbă în total mai mult de 10 minute, pentru că în acest caz, el va deveni prea uscat. Poftă bună!

Citește și 10 rețete pentru un prânz sănătos

Surse foto: iStock.com

Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.