Cum să-l faci să înțeleagă că te pierde dacă mai continuă așa

Cum să-l faci să înțeleagă că te pierde dacă mai continuă așa

Ramona Jurubita

Partenerul tău nu te apreciază și nu vede câte eforturi depui pentru a face relația să funcționeze? Dacă nu îi pasă nici de o posibilă despărțire, poate ar fi cazul să îl trezești cu o mică „lovitură”. Îl poți face să deschidă ochii și trebuie să folosești doar câteva trucuri simple.

Poate ești supărată pentru că are impresia că totul i se cuvine, că nu apreciază relația voastră sau nici măcar nu observă cât de mult îl iubești. Gândește-te că nu merită să suferi după un om care te tratează astfel și că e timpul să îi dai o lecție. Bineînțeles, nu trebuie să te pretezi la o răzbunare sau la gesturi urâte.

S-ar putea să fii obosită și să consideri că despărțirea este singura variantă pe care o ai. Dar ceva te oprește: înainte de a rupe relația, vrei să te asiguri că ai făcut tot ce ai putut. Deja te întrebi dacă îl poți scoate pe tipul ăsta din starea în care se află și îl poți face să te vadă cu adevărat.

Femeie gânditoare care stă sprijinită de fereastră și se uită în gol.

Așadar, înainte de a afla cum vei reuși să faci asta, e nevoie să fii atentă la un detaliu. Este vorba despre o greșeală pe care mulți oameni o fac, fără voia lor. Din păcate, așa au fost modelați de societate și de părinții lor. Au fost învățați următorul lucru: „Dacă aveți ceva în comun, vă înțelegeți.”

Și aici se află cea mai mare capcană: faptul că, spre deosebire de o prietenie masculină bazată pe interese comune, hobby-uri și activități comune, o fată într-o relație caută ceva complet diferit - sprijin emoțional și libertate de exprimare.

Toți copiii sunt sfătuiți de părinți să se înțeleagă bine cu toată lumea, iar la maturitate, unii ajung să nu mai înțeleagă iubirea. Stau în relațiile nesănătoase din dorința de a se face plăcuți, de a mulțumi persoana de lângă ei. Au impresia că au eșuat sau că au greșit în vreun fel dacă nu sunt acceptați. Și stau așa multă vreme, luptând în zadar, ghidându-și viața după un clișeu.

Află: De ce alegi, constant, oameni care nu sunt potriviți pentru tine

Încearcă să îți dai seama dacă nu cumva ai comis și tu această greșeală. Întreabă-te dacă te-ai lăsat manipulată doar pentru a te asigura că primești aprobare, validare. Dacă răspunsul tău este „da”, atunci trebuie să te desparți cât mai curând posibil de obiceiul care, una peste alta, nu îți aduce niciun bine.

Uite câteva tehnici pe care le poți folosi pentru a face un bărbat să realizeze că îi scapi printre degete:

1. Pune-l pe jar

Mulți tipi consideră că nu mai au nimic de făcut dacă au cucerit o fată. Se simt mândri de reușita lor, apoi își privesc partenera ca pe un trofeu și chiar ajung să se plictisească de ea. Uneori, poate chiar fac un pas înapoi, fiindcă nu se mai simt la fel de implicați. Greșeala femeilor este că luptă pentru ei, le oferă zi de zi dovezi de iubire, încercând să îi aducă înapoi.

Ei bine, acest comportament îi face să fugă și mai tare, să nu se mai simtă atrași de partenere, ci să le vadă ca pe niște ființe insistente și sufocante. Lor le plac domnișoarele care se lasă greu, până la urmă așa s-a îndrăgostit și partenerul tău de tine, nu-i așa?

Această ruptură se produce, de obicei, la câteva săptămâni după debutul relației.

Ce se întâmplă, de fapt? După ce masculul obține ceea ce vrea de la tine, începe să se gândească: „Ei bine, acum am totul - nu mai trebuie să depun atât de mult efort”. În acel moment, nu trebuie să continui să lupți tu pentru amândoi. Este o greșeală imensă! Ai grijă să nu cazi în această capcană!

Temperează-ți dorința de a investi și mai mult în relație. Acest lucru nu va face decât să înrăutățească lucrurile. Trebuie doar să te obișnuiești cu ceea ce ai, să devii și tu mai rece.

Încearcă să nu răspunzi la apelurile și mesajele primite de la el cel puțin câteva zile.
Lăsă-l să se întrebe ce se întâmplă și care este cauza schimbării comportamentului tău.

Dacă mai crezi că nu merită să sufere, adu-ți aminte că el a făcut acest lucru de mai multe ori. Gândește-te la asta: cum te simți când dispare brusc, nu-ți răspunde la apeluri și mesaje? Ești îngrijorată, nu-i așa?

Nu trebuie să îl torturezi, mai ales dacă îl iubești, ci doar să îi arăți că ai propria viață, propriile lucruri de făcut și că poți uita puțin de el între timp.

Așa va avea motiv să se gândească la tine și la relația voastră. Iar îndoiala poate sădi în sufletul său frica de a te pierde. Fă-l pe el să se îngrijoreze că te pierde, nu te mai teme tu că vei rămâne fără el.

Bărbat îmbrăcat în negru care își freacă palmele din cauza stresului.

2. Fii puțin egoistă

Am fost învățați că egoismul este o atitudine greșită, că nu ar trebui să fim niciodată așa. Ei bine, aceasta este o minciună gogonată! Cum e posibil? Există și egoismul sănătos despre care mulți uită să amintească: să te iubești, să te gândești la nevoile și dorințele tale este constructiv și sănătos.

Este în regulă să îi spui unui copil de patru ani să nu fie egoist, să împartă jucăriile și mâncarea cu alți prichindei de vârsta lui. Dar de-a lungul anilor, acest sfat ar trebui să fie văzut din perspectiva unui adult: încetează să mai crezi că a te pune pe primul loc este un mare păcat. Din contră! Ai nevoie să te gândești și la tine din când în când.

Trebuie să te asiguri că ești în siguranță în relația pe care o ai. Până când nu se întâmplă acest lucru, nu poți face nimic pentru a salva situația. Nu mai depune atât de multe eforturi și nu mai căuta metode prin care să convingi pe altcineva să te iubească.

Lucrurile nu funcționează în acest fel. Trebuie să te iubești mai întâi pe tine! Poți crede că te va iubi dacă faci totul pentru el, dar nu este așa. Nu este vorba de faptul că îi pregătești cina, îi cureți apartamentul, îi speli rufele, îi scoți părul din scurgerea de la baie, îi strângi lenjeria intimă împrăștiată prin toată camera și multe altele.

Când faci asta, se obișnuiește și se așteaptă ca tu să procedezi la fel în fiecare zi. Până la urmă, are o iubită sau o menajeră?

De îndată ce își va da seama că nu ai de gând să stai mereu la dispoziția lui, va fi imediat îngrijorat. Și nu e vorba de curățenie sau de mâncare. Este vorba despre faptul că are nevoie de tine, chiar nu poate să trăiască fără tine. Bărbatul se îndrăgostește de o fată pentru că ea - într-o oarecare măsură - îl completează.

În cele mai multe cazuri, se îndrăgostește fiindcă își dă seama că ea se poate descurca foarte bine și fără el. Când descoperă asta, este aproape o victorie. Va începe să lucreze la relație așa cum nu a mai făcut înainte. Lasă-l să știe că te poate pierde, ajută-l să facă această „descoperire”. Nu este deloc dificil.

3. Amintește-i că este trecător prin viața ta, un simplu „chiriaș”

A fi un cuplu necăsătorit este același lucru cu a închiria un apartament. Nu este deloc „pentru totdeauna”, așa cum ar putea crede unii. Căsătoria, în schimb, este ca și cum ai cumpăra o casă. Tot nu ai garanția că va fi pentru toată viața, dar implică un angajament mai mare.

Amintește-i partenerului că este doar un chiriaș. Reamintește-i în mod regulat, astfel încât să nu creadă că vei fi mereu acolo.

Iată câteva modalități prin care îl poți face să înțeleagă că ar putea să te piardă cu ușurință pentru că „nu locuiește în apartament pentru totdeauna”:

Arată-i că poate pleca dacă nu te acceptă așa cum ești 

Dacă de obicei îl lași pe el să facă numai ce vrea, a venit vremea să dezactivezi puțin această opțiune.

De exemplu, alege tu un restaurant la care să mergeți la cină. Oh, nu-i place? Ei bine, du-te singură - nicio problemă! Alege filme și vinuri care îți plac ție. Spune-i că ai și tu propriile opinii și gânduri. Nu-i place totul? Oh, atunci asta este în întregime problema lui. Este normal ca între parteneri să existe și diferențe, mai ales în ceea ce privește gusturile.

Flirtează cu alți băieți

Acesta este deja un adevărat test al voinței, pe care majoritatea fetelor refuză să îl facă.

Nu trebuie să te întâlnești cu altcineva, nici vorbă! Dar ai tot dreptul să-ți placă alți tipi și să te bucuri de atenția lor. Nu înseamnă că înșeli sau că trădezi în vreun fel. Este doar un test al valorii tale în ochii altora. Când el nu te apreciază, alții ar putea să o facă.

Schimbă parolele 

Fă-l să se întrebe ce s-a întâmplat, chiar dacă nu s-a întâmplat nimic.

Poate chiar nu ai nimic de ascuns în telefon sau în calculator, dar ideea este să îl faci să își pună întrebări. Și cu cât își pune mai multe întrebări, cu atât se gândește mai mult la tine.

Nu este nimic rău să îi aduci aminte că te are acum, dar că te-ar putea pierde 

Te aștepți ca el să se trezească în miez de noapte și să-ți spună cât de mult te apreciază și te iubește? Nu se va întâmpla niciodată pur și simplu.

După cum se spune: „Nimeni nu apreciază ceea ce are până nu pierde”. Nu trebuie să mergi atât de departe și să aștepți atât de mult. Ajută-l să-și aducă aminte că te poate pierde și că nu te-a gâștigat ca pe un obiect. Nu ești în posesia lui, poți pleca oricând. Adu-ți aminte cât valorezi și că meriți mai mult, apoi spune-i și lui.

Oamenii se obișnuiesc foarte repede cu un lucru bun și dacă au pe cineva care să facă treaba în locul lor e și mai bine.

Nu-ți fie teamă că te va părăsi dacă încerci să îi arăți că poate să te piardă. Acesta este cel mai sigur mod prin care poți verifica dacă persoana respectivă este potrivită pentru tine.

Cu cât îți ajuți mai repede partenerul „să descopere” că s-ar putea să te piardă, cu atât mai bine pentru relația voastră. Nu va mai trebui să muncești pentru doi și îți poți păstra relația vie.

Și dacă va pleca?

Răspunsul este simplu: Ai tras lozul câștigător! Cu siguranță nu ai nevoie de el dacă nu a putut să rămână. Meriți ceva mai bun - pe cineva care se teme că te-ar putea pierde.

Acum știi că nu trebuie să îți legi viața de un om care nu te prețuiește așa cum meriți. Prin urmare, poți face tot ce ține de tine pentru a repara și dacă tot nu va merge între voi, nu îți rămâne decât să pleci sau să îl lași să plece.

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Cluber.

Citește și: Dacă vrei să fii cu mine, trebuie să depui efort, să văd că îți pasă!

Surse foto: Pexels, Pexels

Surse articol: CluberUznayvseSoulpost

Articolul urmator
10 semne că își pierde interesul față de tine și cum să le gestionezi
10 semne că își pierde interesul față de tine și cum să le gestionezi
Cum arata barbatul potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Cum arata barbatul potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.