Branza grasa de vaca - informatii nutritionale

Branza grasa de vaca - informatii nutritionale
Alexandra Popa
Marţi, 15.03.2011

Cuprins

Beneficiile branzei grase de vaca

Spre deosebire de branza dietetica de vaca, cea grasa are in componenta sa 3% grasime si 70% apa. Este recomandata a fi folosita in stare naturala, fiind o sursa de vitamine apartinand complexului B, proteine usor asimilabile, fosfor si calciu.

Proprietati terapeutice ale branzei de vaca

Branza de vaci , in general, are efect lipotrop, uitlizandu-se in boli ale ficatului si ale sistemului cardio-vascular, in cazul diabetului zaharat dar si in obezitate. Branza de vaci este, de asemenea, utila in bolile ulceroase, in gastrite cu secretia sporita precum si in pancreatite.

Dezavantajele branzei de vaca grase

De obicei, branza grasa de vaca este nerecomandata spre consum, in special copiilor, carora le poate dauna.
Branza, alaturi de unt si lapte cresc riscul cancerului la san.
 branza grasa de vaca

 

Vezi si
Articolul urmator »
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean | Miercuri, 29.05.2024
Incepe quiz
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (4)

Ne găsești pe