Branza Camembert - informatii nutritionale
Marţi, 15.03.2011
Cuprins
Branza Camembert reprezinta un aliment excelent, cu o valoare nutritiva ridicata dar si gust placut, usor picant.
Branza Camembert este de doua tipuri, motiv pentru care contine diferite valori nutritive, dupa cum urmeaza: camembert gras ce contine 3% substante minerale din care 0.15% fosfor si 0.2% calciu, 48% substanta uscata, 20% proteine si 45% grasime in substanta uscata si camembert extra cu 3% saruri minerale din care 0.6% calciu si 0.2% fosfor, 48% substanta uscata, 18% proteine si 50% grasime in substanta uscata.
Se recomanda consumul in perioada aprilie-noiembrie, pastrarea branzei in cutia de legume a frigiderului, in ambalajul original si taierea in sferturi de la centru spre exterior.
Dezavantajele consumului de branza Camembert
Pe langa alte tipuri de branza, cea Camembert poate fi contaminata
cu Listeria, un tip de bacterie periculoasa in special in cazul femeilor
insarcinate, putand cauza chiar pierderea sarcinii sau grave boli ale
fatului. Pentru acest motiv, gravidelor nu le este recomandata branza
cu mucegai, Brie ori Camembert. Totusi, ele pot consuma branza mai
tare, mozzarella sau pe cea obtinuta din lapte pasteurizat.
Branza Camembert contine aditivi alimentari dintre cei mai periculosi. Pe langa acestia, are in compozitie grasimi saturate si sodiu, in cantitati considerabile. Branza are, de obicei, o concentratie mare de triptofan, un aminoacid ce poate declansa dureri de cap. De asemenea, cauzeaza cosmaruri si insomnii. |
|
Vezi si
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean |
Marţi, 15.03.2011