Branza Camembert - informatii nutritionale

Alexandra Popa


Branza Camembert reprezinta un aliment excelent, cu o valoare nutritiva ridicata dar si gust placut, usor picant.

Branza Camembert este de doua tipuri, motiv pentru care contine diferite valori nutritive, dupa cum urmeaza: camembert gras ce contine 3% substante minerale din care 0.15% fosfor si 0.2% calciu, 48% substanta uscata, 20% proteine si 45% grasime in substanta uscata si camembert extra cu 3% saruri minerale din care 0.6% calciu si 0.2% fosfor, 48% substanta uscata, 18% proteine si 50% grasime in substanta uscata.

Se recomanda consumul in perioada aprilie-noiembrie, pastrarea branzei in cutia de legume a frigiderului, in ambalajul original si taierea in sferturi de la centru spre exterior.

Dezavantajele consumului de branza Camembert

Pe langa alte tipuri de branza, cea Camembert poate fi contaminata cu Listeria, un tip de bacterie periculoasa in special in cazul femeilor insarcinate, putand cauza chiar pierderea sarcinii sau grave boli ale fatului. Pentru acest motiv, gravidelor nu le este recomandata branza cu mucegai, Brie ori Camembert. Totusi, ele pot consuma branza mai tare, mozzarella sau pe cea obtinuta din lapte pasteurizat.

Branza Camembert contine aditivi alimentari dintre cei mai periculosi. Pe langa acestia, are in compozitie grasimi saturate si sodiu, in cantitati considerabile. Branza are, de obicei, o concentratie mare de triptofan, un aminoacid ce poate declansa dureri de cap. De asemenea, cauzeaza cosmaruri si insomnii.
branza Camembert

 

Articolul urmator De ce să mănânci același mic dejun în fiecare zi poate fi bine pentru tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.