Busuiocul - informatii nutritionale
Cuprins
Beneficiile busuiocului
De obicei, se recomanda ca busuiocul sa fie folosit in stare proaspata. El reprezinta o buna sursa de vitamina A, B6, C si K, fibre alimentare, acid folic, niacina, calciu, riboflavina, fier, zinc, magneziu si fosfor.
Uleiul de busuioc reprezinta un produs ce ofera avantaje aromaterapiei si fitoterapiei prin intermediul capsulelor 100% vegetale; este un supliment alimentar recomandat in stari anorexice. afectiuni digestive, gastroenterite, colici intestinale, spasme abdominale si meteorism. Utilizarea busuiocului are beneficii spirituale si fizice.
Proprietati terapeutice ale busuiocului
|
Busuiocul creste puterea de dezintoxicare, regleaza glicemia, scade transformarea glucidelor in grasimi, avand si efecte asupra sistemului nervos. Uleiul esential de busuioc alunga stresul si calmeaza nervii.
In cosmetica ajuta la mentinerea respiratiei proaspete.
In domeniul gastronomic busuiocul este frecvent utilizat in bucataria mediteraneeana. Se adauga pastelor si salatelor si tipurilor de mancare bazate pe carne si peste.