Busuiocul - informatii nutritionale

Busuiocul - informatii nutritionale
Alexandra Popa
Miercuri, 16.03.2011

Cuprins

Beneficiile busuiocului

De obicei, se recomanda ca busuiocul sa fie folosit in stare proaspata. El reprezinta o buna sursa de vitamina A, B6, C si K, fibre alimentare, acid folic, niacina, calciu, riboflavina, fier, zinc, magneziu si fosfor.

Uleiul de busuioc reprezinta un produs ce ofera avantaje aromaterapiei si fitoterapiei prin intermediul capsulelor 100% vegetale; este un supliment alimentar recomandat in stari anorexice. afectiuni digestive, gastroenterite, colici intestinale, spasme abdominale si meteorism. Utilizarea busuiocului are beneficii spirituale si fizice.

Proprietati terapeutice ale busuiocului

Busuiocul este considerat remediu natural in ceea ce priveste tratatarea si vindecarea afectiunilor precum durerile de stomac, bronsita, guta, afectiuni gastrointestinale sau febra. Ceaiul preparat din frunze de busuioc este recomandat pacientilor care sufera de voma, crampe, gripa, infectii urinare, faringita, dureri de cap sau laringita; este, de asemenea, un stimulator foarte bun al poftei de mancare. Baut zilnic, ceaiul de busuioc ajuta si la tratarea si vindecarea colitelor de fermentatie, cefaleei, ulcerului gastric sau al colicilor intestinale. Eczemele, intepaturile de insecte si ranile pot fi tratate prin aplicarea unor comprese cu tinctura sau cu frunze de busuioc.

 busuioc

Busuiocul creste puterea de dezintoxicare, regleaza glicemia, scade transformarea glucidelor in grasimi, avand si efecte asupra sistemului nervos. Uleiul esential de busuioc alunga stresul si calmeaza nervii.

In cosmetica ajuta la mentinerea respiratiei proaspete.

In domeniul gastronomic busuiocul este frecvent utilizat in bucataria mediteraneeana. Se adauga pastelor si salatelor si tipurilor de mancare bazate pe carne si peste.

Vezi si
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean | Miercuri, 16.03.2011
Articolul urmator »
Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Raluca Margean | Luni, 30.12.2024
Incepe quiz
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (14)

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - diete si slabire

  1. Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești (329 vizite)