Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului de ciuperci. Afla informatiile nutritionale si proprietatile terapeutice ale ciupercilor.
Ce beneficii au ciupercile?
- Se digera repede.
- Deoarece nu contin amidon, favorizeaza dietele de slabire.
- Regleaza tensiunea arteriala.
- Sunt principala sursa de antioxidant esential (seleniul).
- Intaresc sistemul imunitar.
- Reprezinta substitutul carnii, de aceea sunt foarte utilizate de catre vegetarieni.
- Consumul de ciuperci previne starea de oboseala şi anxietate.
Informatii nutritionale pentru ciuperci
- In 100 de grame de ciuperci se gasesc 25 kcal.
- Ciupercile nu au grasimi.
- Totalul carbohidratilor este de 5.100 de grame.
- Proteinele se gasesc in cantitate de 1.900 de grame.
Ce vitamine si minerale contin?
- In continutul lor, ciupercile prezinta vitamina D si niacina in valoare de 1.600 mg.
- Mineralele care se gasesc in ciuperci 425 mg de sodiu, 129 mg de potasiu si 66 mg de fosfor.
|
Ce proprietati terapeutice au ciupercile?
- Au proprietati imunostimulatoare.
- Previn aparitia cancerului.
- Ajuta la buna functionare a sistemului digestiv si a celui nervos.
- Reduc riscul de infarct.
- Previn accidentele vascular-cerebrale.
Care este dezavantajul consumului de ciuperci?
- Proteinele sunt continute in celule cu membrana bogata in celuloza, iar chitina care este greu de digerat.