Ciuperci - informatii nutritionale, proprietati terapeutice, dezavantaje

Ciuperci - informatii nutritionale, proprietati terapeutice, dezavantaje
Alexandra Popa
Vineri, 18.03.2011

Cuprins

Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului de ciuperci. Afla informatiile nutritionale si proprietatile terapeutice ale ciupercilor.

Ce beneficii au ciupercile?

- Se digera repede.
- Deoarece nu contin amidon, favorizeaza dietele de slabire.
- Regleaza tensiunea arteriala.
- Sunt principala sursa de antioxidant esential (seleniul).
- Intaresc sistemul imunitar.
- Reprezinta substitutul carnii, de aceea sunt foarte utilizate de catre vegetarieni.
- Consumul de ciuperci previne starea de oboseala şi anxietate.

Informatii nutritionale pentru ciuperci

- In 100 de grame de ciuperci se gasesc 25 kcal.
- Ciupercile nu au grasimi.
- Totalul carbohidratilor este de 5.100 de grame.
- Proteinele se gasesc in cantitate de 1.900 de grame.

Ce vitamine si minerale contin?

- In continutul lor, ciupercile prezinta vitamina D si niacina in valoare de 1.600 mg.
- Mineralele care se gasesc in ciuperci 425 mg de sodiu, 129 mg de potasiu si 66 mg de fosfor.

ciuperci

Ce proprietati terapeutice au ciupercile?

- Au proprietati imunostimulatoare.
- Previn aparitia cancerului.
- Ajuta la buna functionare a sistemului digestiv si a celui nervos.
- Reduc riscul de infarct.
- Previn accidentele vascular-cerebrale.

Care este dezavantajul consumului de ciuperci?

- Proteinele sunt continute in celule cu membrana bogata in celuloza, iar chitina care este greu de digerat.

Articolul urmator »
Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Raluca Margean | Luni, 30.12.2024
Incepe quiz
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (27)

Ne găsești pe