Galbenusul de ou - informatii nutritionale si proprietati terapeutice

Alexandra Popa

Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului galbenusului de ou. Afla informatiile nutritionale si proprietatile terapeutice ale galbenusului de ou.

Ce beneficii are galbenusul  de ou?

- Se poate introduce in dieta persoanelor care depun un efort intelectual intens.
- Este benefic celor traumatizati psihic.
- Ii ajuta pe cei care se resimt in urma efectelor negative ale stresului.
- Creste semnificativ motilitatea vezicii biliare.
- Este foarte digestibil.


Informatii nutritionale 100 g

- 322 kcal.
- Grasimi: 26.500 grame.
- Carbohidrati: 3.600 grame.
- Proteine: 15.900 grame.

Ce vitamine si minerale are?

- Vitamine: retinol, calciferol, tocoferol, acid folic si vitamina K.
- Minerale: fier, zinc si fosfor.

Ce proprietati terapeutice are?

- Poate calma tusea convulsiva la copii.
- Este un excelent unguent pentru tratarea arsurilor de gradul I si II.
- Este eficient in tratamentul ulcerului varicos.

Care sunt dezavantajele consumului de galenus de ou?

- In cazul in care oul nu este proaspat, consumul lui poate provoca unele reactii alergice.
- Prezenta cantitatilor mari de colesterol, care pot rigidiza sau ingrosa peretii arteriali.

Articolul urmator Cum sa slabesti rapid si sanatos cu verdeturi de primavara. Meniu pentru intreaga saptamana

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0.9 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ioana sta (anonim)
    30 mai 2012 18:06

    SALUTARE TUTUROR. Am o nedumerire : eu am auzit discutii precum ca galbenusul de OU CRUD NU CONTINE COLESTEROL, ci numai dupa prepararea termica !!!!!!!!!