Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului galbenusului de ou. Afla informatiile nutritionale si proprietatile terapeutice ale galbenusului de ou.
Ce beneficii are galbenusul de ou?- Se poate introduce in dieta persoanelor care depun un efort intelectual intens.- Este benefic celor traumatizati psihic. - Ii ajuta pe cei care se resimt in urma efectelor negative ale stresului. - Creste semnificativ motilitatea vezicii biliare. - Este foarte digestibil.
- 322 kcal. |
|
Ce vitamine si minerale are?
- Vitamine: retinol, calciferol, tocoferol, acid folic si vitamina K.
- Minerale: fier, zinc si fosfor.
Ce proprietati terapeutice are?
- Poate calma tusea convulsiva la copii.
- Este un excelent unguent pentru tratarea arsurilor de gradul I si II.
- Este eficient in tratamentul ulcerului varicos.
Care sunt dezavantajele consumului de galenus de ou?
- In cazul in care oul nu este proaspat, consumul lui poate provoca unele reactii alergice.
- Prezenta cantitatilor mari de colesterol, care pot rigidiza sau ingrosa peretii arteriali.