Oul - informatii nutritionale si proprietati terapeutice

Cuprins
- Ce beneficii aduce oul?
- Informatii nutritionale pentru 100 de grame de oua
- Ce vitamine si minerale contine oul?
- Ce proprietati terapeutice are oul?
- Care sunt dezavantajele consumului de oua?
Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului de ou. Afla informatii nutritionale si proprietati terapeutice ale oului.
Ce beneficii aduce oul?
- Simplu de gatit si savuros.
- Este recomandat in regimurile de slabire .
- Creaza o senzatie de satietate.
- Se pierd mai putini putin muschi si mai multa grasime in timpul unei cure de slabire cu oua.
- Regleaza nivelul de zahar, trigliceride si colesterol din sange.
- Are un aport insemnat in cursul sarcinii la femei si in timpul lactatiei acesteia deoarece ajuta la sporirea formarii neuronilor si a centrilor memoriei.
- Sunt excelente pentru copiii in crestere.
- Proteinele de calitate superioara din ou sunt esentiale pentru dezvoltarea muschilor si contracararea scaderii masei musculare la persoanele in varsta.
Informatii nutritionale pentru 100 de grame de oua
- 142 kcal.
- Grasimi: 9.9 grame.
- Carbohidrati: 0.8 grame.
- Proteine: 12.5 grame.
Ce vitamine si minerale contine oul?
- Vitamine: vitamina A, vitamina D, tocoferol, riboflavina, tiamina, niacina si piridoxina. Ce proprietati terapeutice are oul?
- Poate trata cu succes congestia ochilor, diareea sau arsurile. |
![]() |
Care sunt dezavantajele consumului de oua?
- Un dezavantaj il constitue prezenta cantitatilor mari de colesterol.
- In cazul in care oul nu este proaspat, consumul lui poate provoca unele reactii alergice.
- Contine multe grasimi saturate.
