Cum a slăbit o tânără 65 de kilograme, în 5 pași simpli

Ionelia Olteanu

Mele Osai este o tânără de 16 ani din Australia, care a reușit să slăbească nu mai puțin de 65 de kilograme. Aceasta s-a luptat cu greutatea de când era copil, din cauza alimentației nesănătoase și a lipsei de exerciții fizice. Copiii ca Mele, care sunt obezi sau supraponderali, nu suferă doar în primii ani de viață, ci ar putea să își mențină această condiție și la vârsta adultă.

,,Starea de bine a corpului trebuie să fie un lucru care să te preocupe întotdeauna”, spune ea. Și-a dat seama că trebuie să ia măsuri atunci când a fost la medic și a aflat că sănătatea ei este pusă în pericol. Descoperă și tu la ce metodă a apelat în rândurile de mai jos!

Află povestea tinerei și cum a reușit să slăbească!

Adolescenta australiană a avut întotdeauna o pasiune pentru mâncare, însă stilul său de viață includea alimente total nesănătoase, prelucrate, apă aproape deloc și nicio activitate fizică. Când avea 14 ani, o vizită la medic i-a dezvăluit lui Mele că era rezistentă la insulină. ,,Inițial nu știam prea bine ce înseamnă acest lucru, dar mi-am dat seama că aș putea să fac diabet, ceea ce m-a făcut să mă îngrijorez foarte tare.”, mărturisea ea.

tanara care a slabit

Foto: Instagram @melelifts

În decembrie 2014, Mele a început să pornească pe drumul dificil care avea drept obiectiv pierderea a 65 de kilograme. Scopul ei a constat în schimbarea completă a dietei, prin renunțarea la alimente nesănătoase și înlocuirea lor cu cele sănătoase, reducerea aportului de calorii și un program de exerciții fizice.

inainte si dupa

Foto: Instagram @melefits

Și-a construit tot planul prin intermediul a 5 pași pe care i-a urmat cu strictețe:

1. A renunțat complet la zahăr;

2. A înlocuit alimentele procesate;

3. A evitat să mănânce mai mult decât era necesar;

4. A îmbinat exercițiile cardio cu antrenamentele cu greutăți;

5. A început să facă plimbări zilnice.

Dieta

Înainte să își schimbe alimentația, Mele avea obiceiul să bea 2 litri de băuturi carbogazoase pe zi. ,,Cele mai ieftine lucruri de la supermarket sunt întotdeauna cele mai dăunătoare. Bomboane, băuturi răcoritoare, chipsuri. Din păcate, tocmai pentru că erau atât de ușor de obținut, îmi plăcea să le am”, mărturisește Mele.

Pe lângă faptul că mânca nesănătos, adolescenta nu se putea controla, astfel că ajungea să devoreze chiar și porția fratelui ei. Aceasta a renunțat la alimentele ieftine și nesănătoase și le-a înlocuit cu fructe, legume și cereale integrale. De asemenea, a încetat să mai consume băuturi cu zahăr și a început să bea mai multă apă. ,,M-am asigurat de faptul că mesele mele sunt cât mai echilibrate. Am învățat cum să îmi hrănesc trupul și să am grijă de el.”, spune Mele.

fata care a slabit

Foto: Instagram @melelifts

Sport

Fiind prea mică pentru a merge la sală, Mele a profitat de faptul că locuia la curte, așa că ieșea în grădină și practica acolo exerciții fizice. Astăzi merge zilnic la sală, unde se concentrează pe întărirea mușchilor. Medicii recomandă ca joaca să fie o activitate zilnică pentru copiii predispuși la a dezvolta obezitate, deoarece aceștia nu reacționează la programele de exerciții.

Cu ajutorul acestor schimbări, Mele Osai, care la început cântărea 134 de kilograme, a ajuns la 69 de kilograme, renunțând la obiceiurile sale.

Obezitatea în copilărie a fost asociată cu multe riscuri pentru sănătate. Creșterea tensiunii arteriale, rezistența la insulină, cantitatea anormală de lipide din sânge, precum și dezvoltarea diabetului de tip 2 sunt frecvente la copiii supraponderali și obezi.

,,Mă simt mult mai bine fizic și mental”, spune Mele despre călătoria ei spre pierderea kilogramelor în plus.

Tu ce părere ai despre povestea și programul în cinci pași adoptat de ea?

Surse foto: Instagram

Articolul urmator Deficit caloric: ce înseamnă și cum te ajută să slăbești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (32)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Cinci combinații alimentare periculoase pe care ar trebui să le evităm (394 vizite)