Cum slăbești cu dieta armatei israeliene

Cum slăbești cu dieta armatei israeliene

Redactor Alexa Galgau

Probabil ai observat că, atunci când ții o dietă, una dintre cele mai importante calități este disciplina. Trebuie să respecți aproape militărește anumite reguli și să îți formezi obiceiuri în timp, care să îți rămână bine înrădăcinate în minte. Dar ce ai spune dacă ți-am propune să  încerci o dietă într-adevăr extrasă din lumea militară? Este vorba despre dieta armatei israeliene, una dintre cele mai eficiente și rapide diete din lume, cu care poți să slăbești chiar și 5 kilograme într-o săptămână!

Află totul despre această dietă neobișnuită, pe care numai persoanele cu adevărat determinate o pot ține!

Dieta armatei israeliene

Dieta armatei israeliene a fost foarte populară în anii 1970, iar acum se pare că a revenit în atenția persoanelor care vor să scape rapid de kilogramele în plus. Totuși, contrar a ceea ce îți imaginezi, această dietă nu este bogată în alimente consistente (așa cum te-ai aștepta să fie, pentru că se presupune că ar fi vorba despre alimentația soldaților), ci este, de fapt, o dietă foarte restrictivă.

Îți recomandăm să ții aceasta dietă în concediu sau într-o perioadă în care nu faci foarte multă activitate fizică, deoarece e posibil să te simți puțin slăbită din cauza regimului hipocaloric. Dieta armatei israeliene se ține 8 zile și pe parcursul ei ai voie să consumi doar un anumit tip de aliment pe parcursul a două zile. Este interzis să consumi alte alimente populare în dietele rapide, precum grepfrutul sau lămâia. Pentru ca dieta armatei israeliene să funcționeze și chiar să pierzi 5 kilograme în 8 zile, trebuie să te rezumi la alimentul pe care ai voie să îl consumi în ziua respectivă. Din cauză că este așa restrictivă, această dietă este adesea abandonată, însă te poate ajuta să arăți mai suplă dacă ai un eveniment sau o altă „urgență„ de acest gen.

Dieta armatei israeliene se ține astfel:

Zilele 1 și 2: ai voie să consumi mere, ceai negru și cafea.

Zilele 3 si 4: ai voie să consumi brânză, ceai negru și cafea.

Zilele 5 și 6: ai voie să consumi carne de pui, ceai negru și cafea.

Zilele 7 și 8: ai voie să consumi salate, ceai negru și cafea.

Primele două zile sunt cele mai dificile, pentru că nu te poți hrăni decât cu mere. Deși nu sunt restricții legate de cantitate, este clar că nu poți să mănânci kilograme întregi de fructe, ceea ce înseamnă că vei avea un deficit mare de calorii. Ceaiul negru si cafeaua sunt două băuturi care stimulează metabolismul și digestia, însă este important să consumi și suficiente lichide pentru a nu te deshidrata, având în vedere că sunt diuretice. Este interzis să le îndulcești cu zahăr sau miere ori să folosești alte adaosuri precum laptele sau frișca.

Zilele 3-6 sunt puțin mai ușor de suportat, pentru că se bazează pe consumul de proteine. Îți recomandăm să nu consumi brânzeturi foarte grase, ci predominant brânză de vaci și brânză feta slabă. Cât despre carnea de pui, aceasta trebuie gătită într-un mod dietetic: la grătar sau fiartă. Salatele din zilele 7 și 8 nu trebuie consumate cu sosuri pe bază de maioneză sau alte adaosuri foarte bogate în calorii.

Dieta armatei israeliene: cine să o evite

Este clar că dieta armatei israeliene este foarte restrictivă, motiv pentru care ea nu ar trebui urmată de oricine. Persoanele care o pot încerca sunt cele sănătoase, care nu au probleme cu inima sau cu alte organe. Bolnavii de diabet, cardiacii, cei care au probleme digestive sau femeile însărcinate nu ar trebui să adopte această dietă.

Persoanele care fac efort fizic regulat sau care au o muncă ce implică efort fizic nu ar trebuie să urmeze diete restrictive, hipocalorice, pentru că acestea nu le oferă suficientă energie pentru a rezista efortului.

Dieta armatei israeliene nu este în niciun caz o soluție pe termen lung, ci o soluție rapidă, pentru momentele când ai nevoie urgent să dai jos câteva kilograme. Nu recurge la ea mai des de două ori pe an și nu o prelungi, pentru că te poți alege cu carențe serioase de vitamine și minerale. Dacă nu ești sigură că această dietă este sau nu potrivită pentru tine, consultă-te cu un medic înainte de a o încerca.

Dieta armatei israeliene este una dintre cele mai dificile și restrictive diete din lume, însă poate avea rezultate miraculoase în situația în care nu ai timp să slăbești într-un mod mai sănătos.

Pentru soluții pe termen lung, află care sunt cele mai sănătoase diete din lume!

Articolul urmator
Ce alimente să mănânci și ce să nu mănânci, de fel, pentru binele tău
Ce alimente să mănânci și ce să nu mănânci, de fel, pentru binele tău

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.9 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.