Nu Skin

Cum slăbeşti rapid profitând de frigul de afară

Eugenia Dinescu, redactor

Să ţii caloriferele închise iarna aceasta nu te ajută doar să reduci costurile, ci şi să slăbeşti. Explicaţia vine de la cercetătorii Universităţii din California, care au conceput un experiment ingenios pentru a stimula activitatea țesutului adipos maro. Te întrebi cum este posibil ca însăşi prezenţa unui tip de grăsime să te ajute să slăbeşti? Spre deosebire de grăsimea albă, celulele de ţesut adipos maro sunt bogate în mitocondrii, „uzinele de energie” ale corpului care stimulează arderile calorice şi produc căldură. Efectul său este usor de intuit: te ajută să arzi mai multe calorii.

Ca răspuns la frig, adulţii transformă grăsimea albă în grăsime maro, al cărei efect de a reduce obezitatea a fost deja demonstrat pe şoareci. Experimentul cercetătorilor a constat în compararea numărului de calorii arse de subiecţi umani, în timpul efectuării de exerciţii fizice la o temperatură a mediului ambiental de 18 grade Celsius, cu numărul de calorii arse de subiecţi în stare de repaus, în timp ce stăteau întinşi într-o încăpere cu o temperatură controlată de 11 grade Celsius.

În ambele teste, organismul participanţilor a produs un hormon numit irisină, care transformă celulele de ţesut adipos alb, al căror scop este de a stoca grăsimea în corp, în celule de ţesut adipos maro, care sunt uşor convertite de metabolism în energie. În plus, tremuratul muşchilor, mecanismul corpului pentru a se încălzi, a eliberat un alt hormon, FGF21, care a intensificat arderile calorice. Rezultatele studiului sunt de netăgăduit: aproximativ 50 de grame de grăsime maro au condus la arderea a 300 de calorii suplimentare pe zi, echivalentul unei sesiuni de jogging de 30 de minute!

Conform unui alt studiu, este posibil să pierzi în greutate doar prin expunerea la frig, fără să pui piciorul într-o sală de fitness. Un experiment efectuat anul trecut în Japonia arată că pacienţii unui spital care au petrecut mai multe ore pe zi la temperaturi de 16 grade, purtând doar cămaşă de spital, au slăbit aproximativ 500 de grame în şase săptămâni. Dacă nu te temi de riscul unei răceli, să petreci câteva ore pe zi în frig te poate ajută să slăbeşti aproape 6 kilograme într-un an, fără să urmezi un program de fitness.

Înainte de a te bucura că disconfortul expunerii la frig este singurul inconvenient pe care trebuie să îl suporţi pentru a slăbi mai uşor, trebuie să ştii că doar câteva minute petrecute în frig nu sunt suficiente pentru a stimula celulele de grăsime maro. Ajay Chawla, cercetător la Universitatea din California, explică: „Majoritatea oamenilor pot chiar să câştige în greutate în lunile reci, deoarece tind să se mişte mai puţin şi să mănânce mai mult”.

Există însă veşti bune, iar expunerea la frig nu este singurul lucru care te ajută să arzi calorii. Află cum să slăbeşti şi în funcţie de tipurile de grăsime abdominală!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta