Cum te îngraşă alimentele de dietă

Cum te îngraşă alimentele de dietă

Violeta Ieremie

Atunci când vrem să slăbim, începem să ne interesăm de produsele pe care le putem consuma şi le alegem pe cele care credem că ne ajută cel mai mult în decizia noastră.

Încă din anii 1980, a fost o explozie a produselor fară grăsimi cu scopul de a ne îmbunătăţi sănătatea.

În acest sens, cercetătorii au descoperit faptul că produsele aşa-zise dietetice care nu conţin grăsimi pot avea o cantitate mare de zahăr, ceea ce duce la acumularea de kilograme în loc să slăbim.

Gustul bun dat de zahărul din alimentele de dietă ne face să le consumăm cu încredere şi fără restricţii. Însă, la sfârşitul zilei, când tragem linie, putem constata că, mâncând mai multe produse dietetice în loc de ceva ce credem că ne-ar îngrăşa, e ca şi când am fi consumat ceva cu grăsimi.

femeie la magazin compara produse

Atunci când consumăm alimente bogate în zahăr, corpul nostru le digeră mai repede şi mâncăm mai mult decât ne-ar fi necesar. Nu mai avem control asupra apetitului, iar acest fapt este la fel de nesănătos precum consumul ridicat de grăsimi, crescând riscul de a face diabet, de a avea boli de inimă şi un nivel ridicat al colesterolului.

Alimentele pline de zahăr ne pot afecta ficatul şi duc la inflamarea creierului, conform studiului publicat în Journal of Psychology and Behavioral Science.

Krzysztof Czaja, profesor la Universitatea din Georgia, afirmă că acestor produse care nu conţin grăsimi, dar sunt pline de zahăr, le sunt date nume interesante pentru a da impresia că sunt sănătoase, însă, de fapt, doar contribuie la apariția obezităţii.

Dacă nu au zahăr, unele produse au îndulcitori care cresc apetitul, activând sistemul de recompensă al creierului, deci persoana care consumă cu încredere alimente de dietă tot se va îngrăşa, deşi îşi doreşte contrariul.

Dacă un aliment nu are calorii multe, nu înseamnă neapărat că reprezintă cea mai sănătoasă opţiune pentru noi, mai ales dacă vrem să slăbim.

Este important să ne asigurăm că mâncăm o cantitate considerabilă de fibre şi proteine pentru a ne menţine echilibrul organismului.

Alternative la alimentele dietetice din comerț

Pentru a slăbi, nu trebuie să ne dăm peste cap corpul şi să-i dăm zahăr în loc de grăsimi, ci să avem voinţa de a ne organiza puţin şi a ne hotărî să mâncăm alimente de calitate. Un stil de viaţă sănătos nu înseamnă să ne facem provizii numai cu mâncare de dietă, ci să ne hrănim cu adevărat.

Începe să găteşti mai mult. În acest fel, deţii controlul asupra a ceea ce mănânci.

salata hranitoare

Încearcă gustări sănătoase, cum ar fi, de exemplu, o mână de migdale. Pe lângă grăsimi sănătoase, migdalele conţin fibre şi proteine.

Dacă vrei ca eforturile tale să dea roade, citeşte cu atenţie etichetele atunci când te duci la cumpărături. Uită-te la cantitatea de zahăr pe care o conţin alimentele de dietă.

Produsele pot arăta foarte bine, însă este o mare diferenţă între alimentele cu adevărat hrănitoare şi cele care nu furnizează ce are nevoie corpul nostru.

Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (378 vizite)