Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Dieta și depresia: 6 feluri în care alimentația îți afectează sănătatea mintală

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro
O dietă sănătoasă este esențială pentru dezvoltarea creierului

O dietă sănătoasă este esențială pentru dezvoltarea creierului

"Nutriția este singura soluție care poate aduce recuperarea completă și poate fi folosită pe post de tratament. Mâncarea este cel mai bun medicament!", a spus nutriționistul american Bernard Jensen. Menținerea unei diete sănătoase de-a lungul vieții este vitală pentru dezvoltarea creierului. Consumul alimentelor de calitate permite organismului uman să creeze elementele necesare pentru un creier sănătos. Fără acest element, dezvoltarea neurologică ar putea fi deficitară.

"Ce mai mâncăm azi?" Fie că auzim întrebarea din partea celor dragi sau este conștiința noastră care ne vorbește,  ceea ce mâncâm are un efect sau altul asupra noastră. Numeroase studii relevă faptul că o dietă sănătoasă, hrănitoare și echilibrată este benefică pentru organismul tău și ajută la îmbunătățirea sănătății tale mintale. Nu e de mirare că îți influențează starea de spirit ceea ce alegi să consumi, iar o alimentație greșită poate declanșa, printre altele, chiar și o depresie.

"A mânca este o necesitate, dar a mânca în mod conștient este o artă", spune filosoful și moralistul francez Francois de la Rochefoucauld.

Așadar, poate ai auzit de foarte multe ori expresia "ești ceea ce mănânci", care este cât se poate de adevărată, dar se poate referi și la legătura cu sănătatea ta mentală? Conform oamenilor de știință, răspunsul este afirmativ. Dieta poate fi afectată drastic de câțiva facturi care țin de psihicul tău.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!