Cum sa urmezi dieta disociata pe mese
Cuprins
Dieta disociata pe mese este o metoda echilibrata si eficienta de a scapa de kilogramele nedorite. Ideea principala este ca te saturi mai repede atunci cand mananci un singur tip de aliment la o masa, in schimb consumul mai multor alimente creste, de obicei, apetitul. Iata care sunt avantajele si dezavantajele ei, dar si cum poti sa o urmezi!
Avantajele si dezavantajele dietei disociate pe mese
Avantaje:
Vei obtine rezultatele dorite fara sa te infometezi si nici nu te vei confrunta cu probleme digestive. Vei reusi sa slabesti cu siguranta, avand in vedere ca poftele tale alimentare vor fi in scadere. Poti sa consumi toate tipurile de alimente pe care ti le doresti, atata timp cat nu faci acest lucru la o singura masa.
Metabolismul tau va avea doar de castigat fara sa faci cheltuieli exagerate si fara sa urmezi o dieta complicata. Si una dintre cele mai bune vesti este ca nu te vei mai balona. Combinatiile de alimente nepotrivite iti pot provoca multe dificultati digestive.
Dezavantaje:
Nu este indicat sa urmezi aceasta dieta pe o perioada lunga de timp, pentru ca poate provoca diferite carente organismului. Te poti confrunta cu stari de moleseala si oboseala. Desi este, in principiu, o dieta echilibrata, organismul tau se poate simti slabit in anumite momente in care nu consumi proteine, ci doar fructe sau legume. Un alt dezavantaj al dietei disociate pe mese este faptul ca ai putea sa iei in greutate dupa ce renunti la ea si revii la obiceiurile tale alimentare obisnuite. Asadar, incearca sa ai in continuare un regim echilibrat, astfel excesele pot sa iti strice rezultatele obtinute.
Cum sa urmezi dieta disociata pe mese
Dieta disociata pe mese are o regula simpla: mananci la fiecare masa principala a zilei un alt tip de aliment. Spre exemplu, ceea ce ai consumat la micul dejun nu mai ai voie sa mananci si la pranz ori cina. Acest lucru este valabil pentru fiecare masa in parte. Vestea buna este ca nu conteaza cantitatea atat de mult.
Micul dejun: fructe, cereale, oua, lactate, legume proaspete (opteaza doar pentru unul dintre aceste aceste tipuri de alimente). Evita sa mananci citrice in cantitati mari, in special daca ai probleme cu aciditatea stomacala. Nici bananele, strugurii sau fructele uscate nu ar trebui sa se numere printre primele tale optiuni, insa le poti consuma in cantitati moderate.
Pranz: lactate, legume fierte, peste si carne de pui (preparate pe grill sau la cuptor). Foloseste putin ulei, condimente si ierburi aromate pentru gust.
Cina: peste, fructe sau legume. Supele de legume vor fi cea mai buna varianta pentru masa de seara.
Respecta cele trei mese principale ale zilei, evita alcoolul si bauturile ce contin cofeina. Bea multa apa si ceaiuri din plante. Ele te vor ajuta sa elimini excesul de lichid din tesuturi si toxinele. Urmeaza dieta disociata pe mese una sau doua saptamani. Specialistii spun chiar ca o poti transforma intr-un stil de viata, insa totul depinde de cum te simti tu pe parcursul ei.
Dieta disociata pe mese nu este la fel de cunoscuta ca cea organizata pe zile (un singur tip de aliment intr-o zi), insa este mult mai usor de tinut, astfel ca nu te vei mai simti atat de constransa din punct de vedere alimentar.