Dieta disociata - intre echilibru si riscuri

Dieta disociata - intre echilibru si riscuri

Elena Gherasim

Frumusetea este complexa si femeile stiu asta. De aceea, pe langa interesul sporit acordat tendintelor in materie de vestimentatie sau cosmetica, dietele se situeaza pe locuri fruntase in topul preocuparilor unei femei moderne. Astfel, orice trup zvelt si tras ca prin inel este rezultatul unei atentii continue acordate regimului alimentar care, indiferent de tipul dietei, impune restrictii de cele mai multe ori. Ce-ai zice insa de o dieta care iti permite sa mananci cam tot ce iti doresti si, pe langa asta, te ajuta sa slabesti rapid?


Dieta disociata pare sa fie reteta ideala atunci cand vrei sa scapi cat mai repede de kilogramele nedorite, fara a renunta la alimentele preferate. Adoptata de nume importante din lumea mondena, dieta disociata a devenit in scurt timp una dintre cele mai populare cure de slabire folosite de femei.

Ce este dieta disociata?

Ideea centrala a dietei disociate se bazeaza pe echilibrul dintre acizi si baze, care presupune consumul unei singure grupe de alimente in decursul unei mese sau al unei zile. Asadar, poti consuma la micul dejun doar fructe, la pranz doar lactate si la cina doar legume, sau poti consuma grupele de alimente separat, pe zile. Urmand acest mod de alimentatie, vei simti mai repede senzatia de satietate, in comparatie cu mesele obisnuite, cand amestecul mai multor alimente iti stimula apetitul.

Trebuie sa stii si ca, in functie de nevoile organismului tau si de preferintele culinare, dieta disociata iti permite sa iti alegi tu alimentele pe care le vei consuma in timpul acestei cure de slabire. In acest fel poti preveni eventualele carente nutritionale pe care aceasta cura de slabire rapida le cauzeaza de cele mai multe ori.

De aceea, una dintre cele mai recomandate variante este dieta disociata pe zile, pe care este indicat sa o urmezi timp de cinci zile, iar in cazul in care iti doresti sa slabesti mai mult, perioada maxima recomandata ar fi de doua saptamani.

Astfel, in prima zi ai voie sa mananci doar fructe, de preferat proaspete, in cea de-a doua zi meniul tau va fi compus din carne alba fiarta sau preparata pe gratar, in ziua urmatoare vine randul legumelor, in a patra zi vei consuma lactate si in ultima zi poti consuma peste. Daca alegi sa urmezi dieta disociata timp de doua saptamani, vei consuma aceleasi grupe de alimente mentionate mai sus, intr-o alta ordine de aceasta data. 
dieta disociata

 

Avantajele si dezavantajele dietei disociate

Principalul punct forte al regimului disociat este reprezentat de faptul ca poti manca ce alimente doresti, in ce cantitati doresti si slabesti vazand cu ochii, pana la cinci kilograme pe saptamana.

Totusi, popularitatea si rezultatele rapide ale dietei disociate sunt umbrite de dezavantajele si riscurile pe care le presupune. Este foarte probabil ca la finalul regimului metabolismul sa fie mai lent, tocmai din cauza faptului ca va fi obisnuit cu un singur tip de alimente consumat intr-o anumita perioada, efect care va atrage dupa sine si aparitia unor noi kilograme in plus. Totodata, sanatatea organismului tau si buna functionare a acestuia pot fi afectate, deoarece respectarea regimului disociat nu iti va asigura echilibrul optim intre vitamine, minerale si alti nutrienti de care ai nevoie zilnic.

Pentru a evita efectele nocive pe care dieta disociata le poate avea asupra sanatatii tale, nu urma o astfel de cura de slabire in mod repetat, nu reveni la asocierile nepotrivite dintre alimente, nu uita sa combini dieta cu exercitiile fizice si hidrateaza-te corespunzator.

Articolul urmator
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (55)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (353 vizite)