Cum sa te ingrasi putin, dar sanatos

Cum sa te ingrasi putin, dar sanatos

Diana Tanasa

O silueta trasa prin inel este visul oricarei femei, insa, ce se intampla atunci cand esti intampinata cu remarci rautacioase din cauza unei greutati prea mici, in raport cu inaltimea ta? In general, complexul de a fi foarte slaba este la fel de jenant ca cel de a fi mai plinuta. De aceea, femeile care se gasesc in aceasta situatie sunt mereu in cautarea unor metode inovative care sa le ajute sa castige in greutate fara sa acumuleze grasime in exces. Astfel, nu este de ajuns sa mananci mai mult pentru a te ingrasa, ci trebuie sa fii atenta la ce mananci si la stilul de viata pe care il duci si care influenteaza cantarul. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a te ingrasa putin, dar sanatos.

1. Mai multe calorii!

Stim ca toata lumea iti ofera acest sfat atunci cand povestesti despre problemele cu greutatea, insa este evident ca pentru a lua in greutate este necesar sa cresti aportul zilnic de calorii, astfel incat acesta sa depaseasca numarul caloriilor consumate cu aproximativ 500. Asadar, daca in mod normal consumi zilnic in jur de 1500-2000 de calorii, adauga in regimul tau alimentar un surplus de 500 de calorii.

femeie care mananca

2. Restructureaza-ti programul de masa!

Daca obisnuiesti sa mananci de 2-3 ori pe zi, afla ca nu este de ajuns pentru a te ingrasa. Opteaza pentru 3 mese principale, care sa fie bogate in nutrienti si vitamine (branza, carne alba, oua, lapte, peste), la care poti adauga 3 gustari: fructe oleaginoase, ciocolata neagra sau fructe bogate in calorii si vitamine, precum bananele si strugurii.

3. Fara vicii!

Alcoolul si mancarea de tip fast food nu te ajuta sa te ingrasi sanatos, ci iti creeaza si mai multe probleme de sanatate, slabindu-ti organismul si diminuandu-i capacitatea de a asimila vitaminele din mancare. In lista alimentelor pe care ar trebui sa le eviti se afla: chipsurile, dulciurile cu foarte mult zahar, carnea grasa, cartofii prajiti, margarina, bauturile cu indulcitori sau carbogazoase. In schimb, poti alege cu incredere alimente neprocesate, precum cereale integrale, orez brun, paste, ulei de masline, ulei de peste, unt, oua, fructe oleaginoase, fructe si legume proaspete, deoarece acestea nu contin grasimi rele sau aditivi. De asemenea, este indicat sa renunti la fumat, intrucat acesta stimuleaza procesele metabolice si intensifica arderea caloriilor fiind, totodata, o amenintare pentru buna stare a intregului organism.

4. Dezvolta-ti masa musculara!

Fara sport, ceea ce mananci se va transforma in depozite de grasime, pe care nu ti le doresti, deoarece nu ti-ar conferi un aspect fizic mai placut si, cu atat mai putin, o stare de sanatate mai buna. Asadar, stabileste-ti un program zilnic de exercitii care sa te ajute sa iti dezvolti masa musculara. Inlocuieste exercitiile cardio cu ridicarile de greutati, cu joggingul si, daca ai timp si resurse financiare, mergi la sala si cere sfatul unui antrenor de fitness, care iti poate indica cele mai potrivite activitati sportive pentru dezvoltarea mesei musculare.

5. Relaxeaza-te!

Stresul, surmenajul, agitatia continua si o stare de neliniste determina organismul sa consume foarte multa energie, reducand la zero sansele tale de a lua in greutate. Astfel, este recomandat ca pe parcursul zilei sa iti acorzi momente de respiro, de relaxare profunda, timp in care sa meditezi la lucrurile frumoase din viata ta, sa te detasezi de probleme si griji si sa iti reconstruiesti pacea interioara si rezervele de energie pozitiva. De asemenea, incearca sa iei masa alaturi de cei dragi ori de cate ori este posibil, intrucat acest fapt induce o stare de fericire si multumire creierului tau, iar apetitul tau va fi mai crescut, la fel si capacitatea de asimilare a alimentelor.

masa intre prietene

6. Respecta un program de somn!

Somnul este foarte important pentru corpul nostru, deoarece asigura buna functionare a creierului si energizarea intregului organism. Asadar, pentru a facilita procesul de luare in greutate, incearca sa dormi sapte-opt ore pe noapte si, daca este posibil, jumatate de ora sau o ora in timpul zilei.

7. Fii atenta la evolutia ta!

Daca respecti o dieta de „ingrasare", este necesar sa contorizezi saptamanal greutatea pe care o ai, pentru a observa o eventuala evolutie sau o posibila stagnare. Daca dupa doua saptamani constati ca nu mai iei in greutate, inseamna ca ai atins un anumit plafon si se impune o crestere a aportului caloric cu 250 de calorii. In cazul in care nu exista nicio schimbare in primele doua saptamani, consulta un medic nutritionist pentru a te ajuta sa iti schimbi regimul alimentar, fara a-ti pune in pericol sanatatea.

femeie relaxata

Este esential ca sa fii constienta ca a fi slaba nu reprezinta un dezavantaj sau o problema pe care sa nu o poti depasi prin respectarea unor reguli simple. Accepta-te asa cum esti si vei vedea ca, odata ce vei deveni prietena corpului tau, acesta va deveni aliatul tau incontestabil in dobandirea unei siluete de invidiat!

Tu ce reguli respecti pentru a te ingrasa sanatos? 

Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Cat de sanatos este parul tau?
Incepe quiz
Cat de sanatos este parul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (222 vizite)