Dieta cu germeni de grau
Cuprins
- Beneficiile graului
- Ce sunt germenii de grau?
- Dieta cu germeni de grau - recomandari si reteta dietei
Atunci cand boabele de grau incoltesc, se transforma in germeni de grau, care contin maximum de substante folositoare organismului. De aceea, dieta cu germeni de grau este eficienta, dar si extrem de benefica pentru corpul uman. Descopera toate secretele dietei cu grau incoltit si decide daca este regimul potrivit pentru tine.
Beneficiile graului
Bogat in calciu, magneziu, potasiu, zinc, iod, siliciu, in vitaminele A, B si E, dar si in amidon, grasime fosforata si diastaze, graul este un aliment extrem de valoros pentru organism. Acesta constituie baza alimentatiei naturale si este indicat in numeroase afectiuni, precum tulburarile vegetative, sterilitate, anemie, afectiuni cardiace, renale, neurologice si hepatice. Graul si produsele pe baza de grau reprezinta o importanta sursa de fibre alimentare, esentiale pentru reglarea tranzitului intestinal si pentru acceleralea metabolismului. In plus, o dieta bogata in fibre iti ofera o senzatie de satietate pentru o perioada mai indelungata, iar astfel vei simti nevoia sa mananci mai rar si mai putin, ceea ce va duce, implicit, la scaderea in greutate. |
Graul este, de asemenea, un bun antioxidant, care elimina toxinele din corp si protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi. Mai mult, continutul ridicat de antioxidanti protejeaza pielea impotriva imbatranirii premature, pastrand-o supla si luminoasa.
Ce sunt germenii de grau?
Germenii de grau sunt seminte care trec din starea de viata latenta in stare activa, proces care determina o serie de transformari biochimice si de structura. In starea activa, samanta incoltita contine maximum de substante folositoare organismului uman.
Germenii de grau reprezinta o sursa naturala de vitamine si minerale, insa pot fi folositi si pe post de supliment alimentar, care poate inlocui uneori fructele si legumele, contribuind la eliminarea toxinelor din organism. In plus, calciul, fosforul, magneziul si enzimele existente in semintele de grau incoltite ofera un plus de energie organismului.
100 g de germeni de grau contin fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%) si calciu (71 mg%). La aceste minerale se adauga vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime si anumiti hormoni vegetali cu efecte terapeutice extraordinare.
Dieta cu germeni de grau - recomandari si reteta dietei
Portia zilnica necesara se prepara proaspata, intr-un vas nemetalic. Alege 100-200 g de boabe, pe care, dupa ce le speli, trebuie sa le pui intr-un vas cu apa calduta. Acopera vasul cu o panza si tine-l la loc cald 24-72 de ore, pana cand apare cate un punct alb (germene) pe fiecare bob. De doua ori pe zi, clateste usor boabele si schimba-le apa calduta din vas.
Dupa incoltire, boabele se clatesc, se macina cu ajutorul masinii de tocat, dupa care se consuma dimineata pe stomacul gol si seara, ca atare sau in amestec cu o lingura de miere ori lapte. Cat timp urmezi dieta cu germeni de grau trebuie sa consumi intre 3-6 linguri pe zi, pentru rezultate optime.
In mod normal, se fac cure de 7-15 zile, urmate apoi de doua saptamani de pauza, dupa care poti repeta dieta. In ceea ce priveste efectele terapeutice, primele efecte ale dietei apar dupa 3-4 saptamani, insa sunt necesare in jur de 2-3 luni pana la stabilizarea lor. Acestea constau in oprirea caderii parului, imbunatatirea aspectului pielii si cresterea vitalitatii.
Nu uita sa mananci multe fructe si legume, sa ai o alimentatie echilibrata, sa respecti ora meselor si sa nu consumi mancaruri cu un continut mare de grasimi nesanatoase sau zahar. De asemenea, bea 2 litri de apa pe zi si multe ceaiuri preparate in casa.
Dieta cu germeni de grau nu are foarte multe restrictii alimentare, insa trebuie sa respecti recomandarile si sa consumi cateva linguri de germeni de grau atat dimineata, cat si seara. Vei observa ca pofta de mancare se va diminua treptat, iar tu te vei simti satula mai mult timp. In plus, organismul tau va fi mult mai sanatos si ferit de afectiuni.