Dieta cu rodii: beneficii si recomandari

Dieta cu rodii: beneficii si recomandari

Adelina Ion

Rodia este un fruct originar din Iran, care, pe langa faptul ca este delicios, contine o multime de principii nutritive ce ajuta la mentinerea unei sanatati optime. Dieta cu rodii este una dintre cele mai eficiente, prin prisma faptului ca fructul contine doar 62 calorii la 100 g si un procent ridicat de fibre solubile si insolubile, care asigura rapid senzatia de satietate.

Dieta cu rodii, benefica in prevenirea unor afectiuni grave si a imbatranirii

Specialistii recomanda urmarea unei cure cu rodii nu doar in scopul pierderii kilogramelor in exces, dar si in cel al prevenirii unor boli grave, precum cancerul, Alzheimerul, depresia, afectiunile cardiace, hepatice, digestive sau renale. Mai ales in sezonul rece si cel de tranzitie, dieta cu rodii este recomandata pentru intarirea imunitatii, tinand cont de faptul ca 100 g fruct contin 20 mg vitamina C. Dintre vitaminele complexului de B-uri, intalnim concentratii semnificative de vitamina B3 (0,3 mg), B5 (0,6 mg) si B6 (0,2 mg). 

Rodiile contin de 3 ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde  si vinul rosu. Datorita acestor substante, lupta cu succes impotriva radicalilor liberi, ceea ce are drept rezultat un organism tanar si sanatos. Un singur pahar de suc de rodii pe zi neutralizeaza aproximativ 70% din radicalii liberi, procesul de degradare celulara fiind astfel intarziat considerabil. 

Scapa de kilogramele in plus cu dieta cu rodii! 

Exista trei modalitati prin care rodiile contribuie la procesul de slabire: 

1. Maresc nivelul de energie. Un organism care va dispune de multa energie va fi mai activ, asadar, daca te hotarasti sa urmezi nu doar o dieta cu rodii, dar si un program de exercitii fizice, vei observa ca, in scurt timp, rezistenta ta la efort va creste si iti vei putea intensifica astfel activitatea fizica, lucru ce va avea efecte benefice asupra siluetei.
2. Inhiba apetitul. Rodiile au un continut bogat in apa. Prin urmare, o dieta cu rodii va asigura o foarte buna hidratare a corpului si, in plus, va suprima senzatia de foame. In scopul pierderii kilogramelor in exces se impune micsorarea cantitatii de alimente consumate, iar rodia este cel mai potrivit aliment care sa ne impiedice sa mancam prea mult.
3. Ard grasimile. Antioxidantii din compozitia rodiei lupta impotriva imbatranirii , dar au si proprietatea de a arde in mod natural grasimea din corp. 

Dieta cu rodii sau cu suc de rodii, una dintre cele mai eficiente diete 

Indiferent cum alegi sa integrezi rodiile in alimentatia ta, ca atare, sub forma de suc sau de ulei, acestea isi vor pastra beneficiile asupra sanatatii. Poti inlocui o masa cu acest fruct sau il poti consuma ca gustare. Daca practici si un sport, specialistii recomanda sa consumi o rodie sau un pahar de suc de rodie pre-antrenament. 

Dupa cum vezi, dieta cu rodii nu presupune ingradiri, le poti consuma oricand si sub orice forma atat timp cat le consumi in fiecare zi. Uleiul de rodie, pe care il poti achizitiona din magazinele de profil, poate fi folosit la salata care nu lipseste din nicio dieta, iar pieptul de pui gatit la gratar va fi delicios si mult mai sanatos daca il asezonezi cu rodie si il condimentezi cu usturoi. Adauga seminte de rodie si in cerealele pe care le mananci la micul dejun.

Dieta cu rodii este o alegere inspirata, daca iti doresti sa slabesti sanatos. Totusi, nu uita ca la fel de importanta ca alimentatia este si miscarea. Integreaza si miscarea in rutina zilnica, iar rezultatele vor aparea mai repede decat ai putea crede. Vei scapa de kilogramele in plus, iti vei recapata tonusul si, cel mai important, te vei bucura de o stare de sanatate optima.

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (29)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (378 vizite)