Secretele unei diete de succes: sfaturi pretioase direct din blogosfera feminina

Secretele unei diete de succes: sfaturi pretioase direct din blogosfera feminina

Redactor Divahair.ro

Toate femeile se confrunta, la un moment dat, cu nevoia sau dorinta de a urma o dieta. Dietele-soc, ultra-rapide, sau infometarea, nu reprezinta o solutie in lupta cu kilogramele. Am selectat pentru tine doua diete de renume, concepute si recomandate de nutritionistii vedetelor, diete de top cu rezultate infailibile.

Motivatia, motorul unei diete de succes

Decizia de a urma o dieta trebuie sa fie sustinuta de o motivatie psihologica. Ingredientul minune al unei diete nu este altul decat rabdarea, care trebuie dublata de persistenta si incredere in sine. Demaram programul de slabire initiat de acest articol cu niste idei de baza in tehnica  autosugestiei. Alexandra Patesan, de la www.iguanitza.com, iti scrie cateva randuri de motivare:

Ce este o dieta si ce presupune aceasta?  Parerea mea e ca un regim alimentar sanatos este esential pentru sanatatea noastra si pentru starea noastra de bine. O dieta presupune mese sanatoase, bogate in vitamine si proteine, si cateva serii de exercitii pe saptamana. Degeaba incercam sa mancam sanatos si nu ne miscam deloc, nu obtinem decat un corp zvelt, insa lipsit de tonus.

Nicio crema nu va face minuni doar aplicand-o si nicio pastila de slabit nu ne va transforma intr-un  top model.
O dieta sanatoasa inseamna mancare proaspata, cu cat mai putine grasimi si cat mai putine prajeli. Un regim nu se reduce la salate sau un mar pe zi. Nu, putem manca ceea ce ne place, dar nu excesiv.

Ca sa faci miscare nu trebuie neaparat sa mergi la o sala de fitness, poti merge pe jos mai mult, poti face jogging sau poti face exercitii acasa, regulat. Eu prefer sa merg la sala atunci cand am timp (din pacate, in ultimul timp nu am mai ajuns si nici nu am mai facut miscare), sunt mai motivata cand vad ca si alte persoane fac exercitii.  

Cel mai bine e sa urmam un program, sa exersam de mai multe ori pe saptamana si sa evitam sa ne indopam cu mancare dupa astfel de exercitii.


Ca sa fim in forma trebuie sa facem sport, sa mancam  sanatos si sa urmam stil de viata sanatos, pe care sa nu-l percepem doar ca pe o "etapa din viata noastra" .

Mai multe sfaturi de dieta gasesti in postarea http://www.iguanitza.com/2011/09/desprediete.html.

Rabdarea si perseveranta te ajuta sa slabesti?

Cu siguranta DA! Iata ce ne-a povestit Eyya:

Am o prietena, pe care nu am mai vazut-o de vreo luna si jumatate, fiind plecata in vacanta, despre faptul ca a reusit sa dea jos cateva kilograme bune, in aceasta perioada in care nu ne-am intalnit. Am fost putin uimita, deoarece stiam ca a mai avut cateva tentative esuate de a slabii.

Am intrebat-o: cum ai reusit? Mi-a raspuns "Pai, intr-un final, am incercat si ceea ce mi-ai propus tu, am inceput sa mananc: dimineata-in general cereale cu lapte; la pranz-o supa si felul doi,ceva usor; iar la cina-gratar si o salata; bineinteles ca nu am mancat in fiecare zi acelasi lucru,am incercat sa diversific. Important e ca am redus portiile si am incercat sa mananc o gustare mica, intre mesele principale. Am exclus prajelile si o parte din dulciuri,iar cel mai important,am inceput sa fac exercitii usoare,dans si plimbari foarte lungi. Cel mai placut lucru a fost insa,faptul ca nici macar nu mi-am dat seama cand am inceput sa slabesc."

In momentul in care s-a intors acasa, s-a urcat pe cantar si constatand ca e mai usoara cu 6 kg, a spus clar si raspicat ca e dispusa sa continue in ritmul acesta,pentru ca se simte mult mai bine,are mai multa incredere in ea si e prima data cand are un astfel de rezultat.

Important e sa avem rabdare, sa ne dorim sa fim sanatosi si de ce nu, mai suple si mai frumoase!

Intreaga poveste o gasesti in postarea http://andreea-nutritie.blogspot.com/2011/09/slabeste-incet-si-sanatos.htm

Am ales sa iti prezentam  si  doua diete ale caror rezultate au fost testate si confirmate de-a lungul timpului.

Prima dieta, celebra cura de schimbare a metabolismului, iti este descrisa, in detaliu, de Cristina Putan, http://cristinatm.net .

Dieta de schimbare a metabolismului

In prima saptamana se pierd pana la 4-5 kg, insa doar dupa primele 4 zile. Asa ca nu disperati! Ulterior, se declanseaza o scadere mai lenta in greutate, dar sigura ( aproximativ 1-2 kg pe saptamana). Puteti consuma cafea sau ceaiuri fara zahar.

ETAPA I (2 saptamani)

Carne: de orice fel, in orice cantitate, dar numai fiarta sau fripta pe grill.
Supa de carne: carne fiarta fara zarzavaturi, fara nimic suplimentar.
Oua: in orice cantitate, dar numai fierte.
Grasimi: costita, unt, margarina, maioneza.
Branzeturi: branza vaci, telemea, cascaval.
Mezeluri: orice fel.
Masline
Castraveti :de gradina sau de sera.
Muraturi: in saramura sau otet. Cele conservate cu zahar sunt de evitat.
Condimente: sare, piper, boia, mustar.
Ceai, cafea naturala: fara zahar, cu zaharina eventual.
Apa la discretie= 2 l apa PLATA.

ETAPA II ( 2 saptamani)


La alimentele din prima etapa se mai adauga:
salata verde, varza,  telina, ardei gras, dovleac.

ETAPA III ( 2 saptamani)

La alimentele din a doua etapa se mai adauga:
ceapa si usturoiul in mancare
fasole verde, rosii, ardei iute
fructe: visine, capsuni, zmeura, mure, suc de lamaie.

ETAPA IV ( 2 saptamani)

La alimentele din a treia etapa se mai adauga:
Toate zarzavaturile, smantanta, ciuperci, sfecla rosie

Nu se consuma deloc:
apa minerala, bauturi alcoolce, orice fel de sucuri sau fructe (altele decat cele mentionate mai sus)

ORICE ALTE ALIMENTE NEPREVAZUTE IN DIETA SUNT STRICT INTERZISE. Orice abatere intrerupe procesul cu 8 zile.

Dupa 4 zile de la incepere, slabirea este brusca. Se pot slabi, in 2 luni, intre 12 si 17 kg (pentru femei) sau 15-20 kg (pentru barbati).

Dupa sfarsitul dietei este recomandat sa nu abuzati de prajituri si paine. Nevoia de acestea o sa fie mai redusa. In schimb, va veti putea bucura de fructe si legume.

Mai multe sfaturi de dieta gasesti in postarea http://cristinatm.net/2011/09/09/slabeste-sanatos

Cea de-a doua dieta se bucura de o popularitate deosebita in randul vedetelor. Este vorba despre celebra dieta South Beach, prezentata, pentru cititoarele DivaHair, de Simona, http://sim0na-world.blogspot.com.

Dieta South Beach


 

ETAPA 1

Dureaza 2 saptamani (este destinata "curatarii" organismului), si care este cea mai drastica perioada, eliminand complet fructele, zaharul, fainoasele, orezul, porumbul, cartoful, morcovul

ETAPA 2 

Se tine pana la maxim 2 luni, se slabeste mai lent, dar se vor adauga treptat o parte din alimentele interzise.

ETAPA 3

Deja este un mod de viata; se poate consuma toate alimentele, doar cele "interzise" vor fi consumate cu moderatie
Pentru a fi mai usor,  am selectat doar alimentele care sunt permise in cele 2 faze.


LISTA ALIMENTELOR PERMISE PENTRU FAZA 1
Carne vita (pulpa, muschi,muschiulet, spata), carne vitel (cotlet, antricot, pulpa), carne pasare (piept de curcan si de pui, sunca de curcan), orice tip de peste si preparate de peste (nu rechin si ton alb); ton in apa sau alt tip de peste la conserva, carne porc (sunca/jambon fiert, bacon fara gasime, muschi, muschiulet), carne miel (indeparteza orice urma vizibila de grasime : cotlet, spate),  mezeluri (slab sau fara grasimi: sunca/jambon fiert, sunca afumata, piept de curcan)
Produse din soia (sunca de soia, cremvusti de soia, tofu, toate varietatile -1/2 cana pe zi)
Boabe / legume (incepe cu 1/3 - 1/2 cana) : linte, naut, fasole, soia, mazare uscata, s.a.
Legume : (se pot folosi proaspete,congelate sau la conserva fara zahar adaogat): Toate legumele mai putin morcovul, sfecla, napul, cartof
Grasimi / uleiuri: ulei de canola, ulei de masline, floarea soarelui, porumb , susan, soia , s.a.
Alte grasimi permise: avocado /1/3 intreg/ 1 lingura ulei; maioneza obisnuita -1 lingura; maioneza light - 2 linguri; masline (verzi sau negre)-  15 masline echivaleaza cu ½ lingura ulei
Branzeturi: cauta varietati care sa aiba mai putin de 21% grasime: branza de vaci, 1-2 % sau fara grasimi, feta, parmezan, ricotta, cheddar

Continuarea dar si LISTA ALIMENTELOR PERMISE IN FAZA 2 o gasesti in postarea http://sim0na-world.blogspot.com/2011/09/dieta-south-beach.html



Cea mai eficienta dieta din lume...

...este cea potrivita pentru tine. Sigina ne-a impartasit concluziile sale in ceea ce priveste mitul curelor de slabire fulger si cateva sfaturi pentru un organism sanatos si armonios. 

Niciodata nu am sa inteleg retetele de cura de slabire care circula printre prietene si promit rezultate spectaculoase in intervale de timp miraculoase. Cura care m-a dat gata cand am auzit despre ea, a fost cea cu orez si grau fiert, tinuta cu religiozitate de o prietena de a mea, pentru slabire rapida. Nu dezvoltam subiectul.

Se stie deja ca toate curele de slabire dau rezultate temporare, insa revenirea la stilul de viata obisnuit aduce kilogramele inapoi, la fel si frustrarile. Pentru a slabi este nevoie de un efort sustinut, nu de efort temporar care nu face altceva decat sa streseze organismul. Asta inseamna ca e nevoie de o dieta permanenta, pe viata, care sa iti mentina corpul intr-un echilibru si o constanta sanatoasa pentru psihicul tau.

Ce mancam

Mananca ce iti place, dar nu in cantitati industriale. Mananci normal dimineata, la amiaza si pe la 5-6 mai iei o gustare. Mananca doar alimente gatite sau in stare naturala si evita fast-food-ul. Evita gustarile intre mese si "caloriile inutile". Eu le spun "calorii inutile" alimentelor care nu sunt vitale in alimentatie. Uita de desert. Nu ai nevoie de el. Sau ti-e sete. In loc sa pui mana pe sucurile dulci, bea apa. Apa este mult mai sanatoasa, nu poate fi substituita cu nimic altceva, nici chiar ceaiuri si aduce 0 calorii. Poti sa mananci uneori dulce. Dar ciocolata neagra (2-3 tablete, de pofta) sau fructe. Zaharurile din fructe sunt suficiente sa isi ridice glicemia cand e nevoie. Zaharul rafinat din dulciuri creeaza dependenta. Dupa ora sase, consumati doar apa, care calmeaza protestele stomacului si sucul gastric.

Chiar e musai sa ne miscam?

Cand te apuci de sport, iti dai seama ca nimic altceva nu il poate inlocui. De aceea trebuie sa alegi un sport care sa iti placa, sa nu simti ca il faci pentru ca trebuie sa slabesti, ci pentru ca iti place si te face sa te simti bine. Eu sunt o lenesa cand vine vorba de miscare, nu-mi placea sportul de nicio culoare asa ca a fost o adevarata provocare sa gasesc ceva ce sa imi placa. Sala de fitness nu e o optiune prea feminina si entuziasmanta. Dupa o vreme devine plictisitoare si rutinara. Asa ca am ales sporturile care folosesc doar masa corporala: pilates, tae bo, step si, mai nou, zumba. Dupa ce am inceput sa prind gustul miscarii in grup, cu fetele, sportul a devenit, pentru mine, o necesitate. Dupa doua luni de sala in care nu am observat vreo modificare pe cantar, nu m-am descurajat si am zis ca imi place atat de mult si ma simt atat de bine dupa sport, incat nu ma las. Dupa ceva timp, cand m-am urcat pe cantar am avut o surpriza: incepeau sa se vad rezultate si am tot slabit cam 1 kg pe luna. Ce se intampla? Intr-o prima faza dai jos tesutul adipos si pui masa musculara. Grasimea ocupa mai mult volum, dar e mai usoara. Muschiul ocupa mai putin spatiu, dar e mai greu. De aceea nu sesizezi la inceput modificarile.

Concluzie: te amagesti daca crezi ca vei slabi si te vei mentine pe termen lung fara sport. Pentru asta, trebuie sa iti alegi un sport care sa iti placa, pentru a-l putea practica toata viata.

Concluzie generala? NU curelor de slabire drastice, mancati atent, faceti sport. Stiti vorba aia, o viata avem, de ce sa nu ne bucuram de ea? Pai hai sa si mancam si sa si aratam bine.

Tu ce dieta vei incerca?

Articolul urmator
Mihaela Bilic ne sfătuiește: Lista de alimente pe care mai bine să le cumpărăm decât le gătim
Mihaela Bilic ne sfătuiește: Lista de alimente pe care mai bine să le cumpărăm decât le gătim
Cat succes ai la barbati?
Incepe quiz
Cat succes ai la barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (37)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ioana (anonim)
    14 septembrie 2012 20:08

    prima data a functionat si la mine,dupa 2 luni am inceput-o iar dar dupa 3 sapt n-am slabit deloc.stie cineva daca nui voie s-o tii decat o data pe an?

    vali (anonim)
    2 noiembrie 2011 00:12

    iti spun ca se poate. asa am zis si eu cand am auzit, insa am vazut rezultatele. mama mea a tinut-o timp de 2 luni. nu stiu daca era exact asta ca nua m avut rabdare sa citesc tot, a urmat-o cu sfintenie, nu s-a abatut absolut deloc de la ea , si de unde la inceput radeam de ea k nu credeam vreodata ca poti slabi cu mezeluri, cum zici si tu, la sfarsit radea ea de mine..a stabil 17 kg, au trecut cred mai bine de 2 ani de cand a tinut-o si nu le-a pus la loc..

    ana (anonim)
    6 octombrie 2011 22:10

    Diete cu mezeluri de orice fel... cum sa mai fie aia o dieta? Si mai ales 'de curatare'... Va spun eu o dieta pe care o aplic pe mine de aproximativ 5 ani si merge foarte bine... nici nu o mai pot numi dieta, e un mod de viata. Nu maninc: prajit, porc, mezeluri, branza topita, patiserie, fast food, margarina. Maninc: tot felul de legume si fructe, cit mai bio sau de tara, de ferma, oua (fierte, foarte rar omleta), paine neagra de secara, peste, pui sau vita (de maxim doua ori pe saptamina, cu exceptia pestelui), cereale integrale, vin rosu, bere organica, apa, ceaiuri, limonada, suc de portocale facut in casa, dulciuri numai facute in casa. Cu o astfel de alimentatie si ceva miscare zilnica (fie ca mergi pe jos, faci curat, etc) te simti mult mai sanatos, pierzi kilogramele in exces si esti plin de energie. Si inca ceva, e foarte important sa tineti posturile, sunt o cura de detoxifiere nemaipomenita si chiar va ajuta sa va simtiti mult mai bine.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (222 vizite)