Dieta cu fructe

Cuprins
- Portia de fructe din dieta
- Clasificarea fructelor in functie de continutul de zahar
- Dieta cu fructe uscate
- Mituri cu privire la dieta cu fructe
Mananca in fiecare zi o varietate de tipuri de legume si fructe, in cinci portii, intr-un amestec de culori, pentru a te bucura de mai multe elemente nutritive. Poti include in acest regim sucurile proaspete, fructele congelate, conservate, uscate sau proaspete.

Portia de fructe din dieta
In dieta cu fructe sunt recomandate cinci portii pe zi, in combinatie si cu legume. O portie este echivalenta cu 80 de grame, cam jumatate de cana cu fructul dorit. Iata cateva exemple:- un mar, o banana, o para, o portocala sau alte fructe cu aceeasi dimensiune;
- doua prune, un kiwi sau alte fructe cu aceeasi dimensiune;
- jumatate de avocado sau jumatate de grepfruit;
- o felie mare de pepene galben sau una de ananas proaspat;
- trei linguri cu varf de salata de fructe sau de compot;
- o lingura cu varf de stafide;
- trei caise uscate;
- o ceasca de struguri, una cu cirese sau una cu fructe de padure;
- un pahar mic (150 ml) de suc natural de fructe.
Clasificarea fructelor in functie de continutul de zahar
Dieta cu fructe nu este atat de simpla precum suna, deoarece exista si produse cu un continut mare de zahar, care nu te vor ajuta sa slabesti. Inainte sa incepi acest regim, afla care sunt fructele potrivite pentru acest tip de dieta si care sunt cele interzise.Fructele cu un continut scazut de zahar sunt: lamaia galbena si cea verde (lime), zmeura, murele si afinele. Un continut mediu de zahar au capsunile, pepenele galben si verde, papaya, piersicile, nectarinele, coacazele, merele, caisele si grepfruitul. Fructele cu un continut destul de ridicat de zahar sunt prunele, portocalele, kiwi, perele si ananasul. Alimentele care inglobeaza cea mai mare cantitate de zahar sunt mandarinele, ciresele, strugurii, rodiile, mango, smochinele si bananele.
Dieta cu fructe uscate
Fructele uscate, cum sunt stafidele, caisele sau prunele, te ajuta sa slabesti, deoarece sunt sarace in calorii, dar bogate in nutrimente valoroase pentru organismul tau. Practic, iti provoaca saturatie fara sa te incarci cu grasimi si calorii. In plus, consumul zilnic a cate cinci portii de fructe uscate sau proaspete impreuna cu legume si sucuri reduce apetitul pentru alimentele preparate.Mituri cu privire la dieta cu fructe
Fructele si legumele proaspete sunt cunoscute drept cele mai sanatoase produse alimentare, datorita nivelului scazut de carbohidrati. Cea mai frecventa teama a persoanelor care vor sa tina o dieta cu fructe este aceea ca vor avea probleme cu nivelul zaharului din sange. In realitate, un om sanatos poate sa consume fructe in orice cantitate, deoarece nivelul glicemiei va ramane normal.
Tot din cauza zaharurilor exista un mit fals conform caruia diabeticii nu ar trebui sa consume fructe. Aceste produse alimentare nu provoaca diabet, nici nu-l agraveaza, ba dimpotriva. Zaharul gasit in fructe nu se compara cu cel rafinat folosit in prajituri, de exemplu. Primul este usor de digerat si vine intr-un pachet complet, care include apa, fibre, vitamine, minerale, enzime si coenzime. O dieta cu fructe care contin un nivel scazut de zahar este foarte sanatoasa chiar si pentru diabetici.
Atunci cand vrei sa slabesti este important sa iei in considerare si sanatatea ta. Nu este recomandat sa te infometezi, deoarece un regim alimentar cat mai natural, bogat in fructe si legume crude, iti va fi mult mai folositor. Alege o dieta cu fructe si vei observa cu fiecare zi ce trece cum dispar kilogramele in plus, iar tu ai o conditie fizica de invidiat.
