Dieta cu tarate
Vineri, 22.02.2013
- Cum pui in aplicare dieta cu tarate
- Dezavantajele dietei cu tarate
- O zi din dieta cu tarate
- Dieta cu tarate de ovaz
Continutul ridicat de fibre din acest produs alimentar iti incetineste digestia si te tine satula pentru mai mult timp. Organismul va arde grasimi suplimentare, ceea ce va duce la pierderea stratului adipos suplimentar. Totusi, tine cont de faptul ca celelalte mese ale zilei trebuie sa fie echilibrate si sanatoase si sa aduca aportul necesar de proteine, carbohidrati si grasimi sanatoase.
Cum pui in aplicare dieta cu tarate
Orice dieta in care inlocuiesti o masa cu una scazuta in calorii va duce la pierderea in greutate. In primele doua saptamani poti manca de doua ori pe zi cereale si ulterior doar o data. Acest regim este foarte usor de implementat si nu necesita abilitati culinare speciale, avand in vedere faptul ca trebuie doar sa-ti torni cerealele in bol.In plus, gasesti cerealele in majoritatea magazinelor si sunt ieftine, in comparatie cu alte produse alimentare pe care vrei sa le inlocuiesti. Nu este nevoie sa cantaresti ce mananci sau sa calculezi numarul de calorii de la fiecare masa. Foloseste doar o ceasca sau un bol de dimensiuni adecvate.
In perioada in care vei inlocui doua mese pe zi cu taratele vei crea un deficit de calorii semnificativ, care va duce la pierderea rapida in greutate. Jumatate de kilogram de grasime corporala contine aproximativ 3.500 de calorii de energie. Un deficit de 1.500 de calorii pe zi va duce la pierderea a un kilogram si jumatate intr-o saptamana. Slabitul, in realitate, variaza si in functie de nivelul de activitate fizica, procentul de grasime corporala, dimensiunea meselor regulate si respectarea intru totul a dietei.
Dezavantajele dietei cu tarate
Un regim alimentar restrictiv, asa cum este dieta cu tarate, poate diminua in timp aportul de vitamine esentiale, minerale si energie. Cerealele sunt scazute atat in energie, cat si in valoare nutritiva, in special fata de alimentele proaspete, precum fructele si legumele. Un plan de alimentatie care inlocuieste o masa obisnuita cu taratele este foarte sarac in calorii si poate duce la o pierdere rapida in greutate. In schimb, poate declansa foarte des foamea.Aceasta dieta, spre deosebire de una structurata si echilibrata, este mai greu de urmat, din cauza senzatiei de foame si a lipsei de energie. Disconfortul creat de acest regim sarac face ca succesul sa fie obtinut cu mai multa greutate. In plus, daca la sfarsitul dietei, dupa ce ai ajuns la greutatea dorita, te intorci la acelasi regim alimentar ca dinainte, cu zahar si grasimi sau excese, vei pune la loc kilogramele pierdute.
O zi din dieta cu tarate
Daca simti ca iti este greu sa inlocuiesti inca din prima zi a dietei doua mese obisnuite cu tarate, poti lua doar micul dejun in acest fel timp de doua saptamani, dupa care inlocuiesti cate doua mese pe zi.Pentru micul dejun pune cerealele intr-un bol, acopera cu apa rece si pune-le la cuptor timp de un minut. Amesteca apoi si mai adauga apa rece. In timpul acestei mese bea doua pahare cu apa si nu-ti va mai fi foame pana tarziu, la pranz.
A doua masa a zilei trebuie sa contina proteine, un ou fiind foarte potrivit, plus fructe. La cina poti consuma somon sau pui, plus legume. Dupa doua saptamani in care respecti aceasta dieta, poti inlocui oul cu inca o masa de cereale, daca doresti sa slabesti mai mult.
Dieta cu tarate de ovaz
Taratele de ovaz au proprietatea de a-ti crea o senzatie de satietate foarte repede, datorita fibrelor continute. Ele sunt ideale pentru micul dejun, mai ales daca le amesteci cu iaurt sau branza de vaci. Taratele de ovaz mai pot fi folosite pentru a face clatite, blat de pizza, briose si multe alte prajituri. In plus, deoarece contin fibre solubile, taratele de ovaz reduc absorbtia colesterolului in sange. Odata consumate, ele intra in tractul digestiv si creeaza o senzatie de satietate. De asemenea, taratele din ovaz incetinesc asimilarea zaharului si stimuleaza arderea caloriilor.Poti gasi tarate de ovaz la sectorul de cereale, insa ai grija sa nu iei fulgi, ci tarate 100%, fara sa contina alte ingrediente. Taratele contin cu aproximativ 50% mai multe fibre solubile decat fulgii, fiind mai eficiente in scaderea colesterorului si ca ajutor in procesul de digestie. Au si mai multe proteine, calciu, fier, fosfor, riboflavina, magneziu si zinc.
Taratele de ovaz sunt folosite mai ales in Dieta Dukan, ca parte integranta, si trebuie sa fie consumate in felul urmator: in faza de atac - o lingura si jumatate pe zi, in faza de croaziera - doua linguri de zi, in faza de consolidare - doua linguri pe zi, iar in faza de stabilizare - trei linguri pe zi.
Dieta cu tarate este putin mai restrictiva si mai greu de urmat, dar cu ajutorul ei poti slabi foarte mult intr-un timp relativ scurt. Daca ai nevoie sa ajungi la o anumita greutate repede, inlocuieste o masa sau doua pe zi cu un bol de tarate, pastrand in rest o alimentatie sanatoasa.
Vezi si
Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești
Raluca Margean |
Vineri, 22.02.2013
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Raluca Margean |
Vineri, 22.02.2013
Dieta 30-30-30: ce este si de ce a devenit populară pe Tik Tok
Raluca Margean |
Vineri, 22.02.2013