Pomelo: cele mai importante beneficii

Pomelo: cele mai importante beneficii

Geanina Ichim

Daca vrei sa incepi o dieta de slabire, este important adaugi multe fructe in alimentatia zilnica, pentru a substitui gustarile nesanatoase, beneficiind in acelasi timp de proprietatile lor nutritive. Datorita calitatilor sale si a continutului scazut de calorii, pomelo este cel mai indicat aliment pentru regim.

Inrudit cu grepfruitul, pomelo este cel mai mare fruct din categoria citricelor, de culoare galben-verzuie, mai mult dulce decat acru, carnos si cu o pulpa suculenta. Acesta este recunoscut pentru calitatile nutritionale deosebite, deoarece contine poteine, carbohidrati, fibre, antioxidanti, enzime, acid folic, calciu, fier, potasiu, betacaroten si vitaminele B1, B2 si C.

  

Valoarea nutritionala a unui pomelo

Pomelo este fructul ideal in timpul dietei, datorita continutului caloric scazut. O portie de 190 g, egala cu o cana, are aproximativ 72 de calorii si mai mult decat dublul zilnic necesar de vitamina C pentru o persoana care consuma maximum 2.000 de calorii. Acest fruct are un continut de fibre de 8% din doza zilnica recomandata, 193% din DZR de Vitamina C si 410 mg de potasiu per portie (nu exista o DZR pentru potasiu, dar 4.700 mg pe zi este considerata o cantitate adecvata).

Atat grepfruitul, cat si pomelo contin o enzima care stimuleaza arderea grasimilor, motiv pentru care aceste fructe sunt folosite des in diete, fie consumate inainte de masa, pentru a taia pofta de mancare (grepfruitul), fie pentru a inlocui o masa si gustarile (pomelo).

Pentru un efect mai rapid asupra greutatii tale, inlocuieste o masa din zi cu un pomelo. Datorita continutului bogat de fibre, vei obtine o stare de satietate fara a consuma prea multe calorii. Cea mai simpla metoda de a introduce pomelo in alimentatia ta este sa-l mananci crud sau rece, dupa ce l-ai tinut la frigider, dar poti si sa il faci suc sau smoothie, in combinatie cu capsuni sau fructe de padure.

Beneficiile consumului de pomelo

Dieta cu pomelo nu numai ca te ajuta sa slabesti repede, dar iti aduce si numeroase beneficii pentru sanatate. Continutul bogat de fibre iti induce o stare de satietate, mentine sanatatea intestinelor si previne cancerul de colon.

Vitamina C intareste sistemul imunitar, mai ales atunci cand este slabit din cauza stresului. Chiar daca nu previne raceala, aceasta impiedica aparita complicatiilor, precum infectiile pulmonare. Vitamina C creste absorbtia fierului in organism, care duce la prevenirea anemiei si la imbunatatirea circulatiei sangelui.

  

Se crede ca antioxidantii din pomelo ajuta la incetinirea procesului de imbratranire si protejeaza organismul impotriva unor boli, inclusiv boli de inima sau cancer. Pulpa acestui fruct stimuleaza sanatatea oaselor si previne osteoporoza.

Dieta cu pomelo este folosita adesea de femeile care vor sa slabeasca foarte repede, limitand drastic aportul caloric, insa aceasta modalitate de slabire nu este indicata, deoarece iti poate afecta organismul. Cel mai potrivit ar fi sa introduci acest fruct in alimentatia zilnica, in loc de gustari si sa pastrezi un stil de viata sanatos.

Consuma o mare varietate de fructe si legume, cereale integrale, proteine cu un continut redus de grasimi si lactate degresate. Renunta la dulciuri si la gustari sarate, chips-uri sau covrigei, in favoarea unui pomelo. In acest fel, chiar daca vei slabi mai greu, poti profita de beneficiile pe care ti le ofera pomelo si iti vei mentine greutatea dorita pe termen lung. 

Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (399 vizite)