Importanta consumului de ceai in dieta de toamna

Importanta consumului de ceai in dieta de toamna
Andreea Catrina
Luni, 18.10.2010

Toamna se numara racelile ... Tocmai de aceea, astazi m-am gandit ca ar fi bine sa vorbim putin despre ceaiuri. Ieftine si la indemana oricui, ceaiurile sunt o un remediu eficient impotriva racelii si gripei, ne intaresc sistemul imunitar si ne ofera, in acelasi timp, o multime de alte beneficii. Iata cateva dintre acestea:

Raceala si gripa pot fi tratate cu ceai

Daca ai racit si tusea iti da batai de cap poti incerca cu incredere ceaiul de salvie. Folosit in tratarea simptomelor de raceala si gripa, dar si in cazul durerilor in piept, dureri care apar in urma tusei, ceaiul de salvie are un efect calmant si ajuta in acelasi timp si la eliminarea toxinelor din organism. Pe langa toate acestea, se spune despre ceaiul de salvie ca ajuta si memoria si stimuleaza sistemul nervos.

Tot impotriva racelii si gripei este recomandat si ceaiul de fructe. Prin continutul sau bogat de antioxidanti si vitamina C, ceaiul de fructe ajuta la scaderea febrei si calmeaza tusea, oferindu-ti o stare generala de bine.



Ceaiul verde are o multime de beneficii, atat pentru sanatate, cat si pentru silueta. Iti recomand sa il incluzi in dieta ta de toamna deoarece iti va intari cu certitudine sistemul imunitar. Antioxidantii din ceaiul verde sunt cei mai puternici antioxidanti cunoscuti pana in prezent si, in plus, frunzele de ceai verde contin numeroase vitamine si minerale.

Ceaiul de tei ajuta la inlaturarea febrei, calmeaza tusea si grabeste vindecarea simptomelor de raceala si gripa, mai ales daca il vei consuma cu o felie de lamaie si indulcit cu o lingurita de miere.



Ceaiul de soc este foarte bun in tratarea afectiunilor aparatului respirator. El amelioreaza simptomele bronsitelor si poate fi eficient si in casul tusei convulsive. De asemenea, ceaiul de soc inlesneste transpiratia, avand ca efect final scaderea febrei.

Durerea in gat poate fi inlaturata cu ajutorul ceaiului din fructe de fenicul. Acesta actioneaza eficient atunci cand este utilizat sub forma de gargara, vindecand amigdalita.

Alunga depresia cu o cana de ceai

Ceaiurile sunt foarte eficiente si in tratarea depresiei. Mai ales in aceasta perioada, cand multa lume sufera de depresia toamna-iarna, ceaiurile te pot ajuta sa iti recapeti buna dispozitia.



In acest sens, poti incerca cu incredere ceaiurile aromate, precum ceaiul de iasomie, dar si ceaiul de sunatoare. Recunoscut pentru beneficiile sale la nivelul sistemului digestiv si pentru stimularea functiilor ficatului, ceaiul de sunatoare este un bun aliat si atunci cand vine voba de depresie, anxietate sau dispozitie proasta.

Scapa de dureri cu ajutorul ceaiurilor


Pe langa raceala si gripa sau depresie, toamna este momentul in care apar si neplacutele dureri articulare.

Cu toate acestea, exista cateva ceaiuri care ne pot fi de folos si in aceasta situatie - ceaiul de urzica, de exemplu, este eficient in afectiunile articulare si anemie; ceaiul de soc, de salcie ori cel de ienupar - au efecte antireumatice si pot ameliora durerile articulare rapid si eficient.

  

 

Alte subiecte care te-ar putea interesa:

10 lucruri pe care nu le stiai despre condimente
Dieta potrivita in functie de zodie
Foamea emotionala - Si tu ai o astfel de problema?

Subiecte de pe forum:

Cum scap de burtica?
   Cum am slabit eu!
Articolul urmator »
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean | Miercuri, 29.05.2024
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (112)
Marioara Mihele
16 noiembrie 2010 10:10

Ceaiurile sunt bune insa nu ne asteptam ,la rezultate vizibile imediat dupa ce le consumam. Rezultatele se vad dupa aproape 2-3 de la consumare . Si parerea mea este ca mai bine folosesti produse cit mai naturale si rezultatele se vad in timp ,decit sa folosesti tot felul de pastile ,rezultatele se vad mult mai repede in schimb te trezesti ca afectezi alte organe vitale organismului .

hellgirl26
23 octombrie 2010 12:12

ceaiul de sunatoare nu este antidepresiv.......este adevarat k sunatoarea are aceasta proprietate dar principiile raspunzatoare de efectul antidepresiv nu se elibereaza printr-o infuzie simpla....exista in extract standardizat in acest sens

Marioara Mihele
16 noiembrie 2010 10:10

Tot ce este de la "MAMA NATURA " este sanatate curata .

anca elena (anonim)
20 octombrie 2010 15:03

e recomandat in perioada asta sa consumam ceaiuri dar nu numai in perioada asta,eu consum si in celalante sezoane.divahair you are the best

paula (anonim)
19 octombrie 2010 22:10

intradevar este de preferat consumul ceaiurilor si a mierii in virozele de sezon decat sa luam medicamente care au efecte adverse

LoReDaNa (anonim)
18 octombrie 2010 22:10

Bv diva hair;)Un articol f bun... spor la cat mai multe articole de genu;)

Ne găsești pe