Emoția care te ajută să slăbești

Alexandra Dragoi

Există foarte multe metode prin care poți să scapi de kilogramele în plus, care sunt foarte inestetice și îți pot pune în pericol sănătatea. Printre acestea se numără: dietele de slăbire, schimbarea stilului alimentar, exercițiile fizice, operația de micșorare a stomacului sau... emoțiile. Da, aii citit bine - emoțiile!

S-a demonstrat recent că un anumit tip de emoție poate să te ajute să pierzi în greutate. Deși poate părea ciudat la început, slăbirea nu este un țel în acest caz, ci mai degrabă un efect. Te invităm să descoperi mai jos despre ce emoție este vorba și cum te poate ajuta aceasta să slăbești! 

Iată care este emoția ce te ajută să slăbești!

fata trista

Poate părea ciudat, dar emoția la care facem referire poartă numele de anxietate. Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, iată ce înseamnă anxietatea și cum se manifestă. 

Corpul uman are nevoie de activitate ca să reducă tensiunea musculară, să echilibreze nivelul hormonal și, în general, să ai o stare de bine. Când aspectul legat de activitatea zilnică este neglijat, corpul devine lipsit de vitalitate, moment în care intervine anxietatea - o stare de tristețe care nu are neapărat legătură cu o dispută, o perioadă plină de stres sau cu un eșec, ci mai degrabă cu modul în care îți organizezi viața. 

S-a demonstrat faptul că multe persoane care suferă de anxietate sunt predispuse la modificări în ceea ce privește greutatea. Cele mai multe dintre ele ajung să piardă în greutate fără să își dea seama. Faptul că slăbești nu este neapărat un simptom al anxietății, ci mai degrabă un efect.

Iată care este mecanismul prin care anxietatea poate duce la pierderea în greutate: 

  • Lipsa alimentației

Lipsa unei alimentații corecte este cea mai întâlnită cauză a slăbirii bruște în cazul persoanelor care suferă de anxietate. De cele mai multe ori nu îți vei da seama că mănânci din ce în ce mai puțin sau chiar deloc și te înfometezi fără să vrei. O să slăbești într-un timp destul de scurt, dar mușchii tăi vor deveni slăbiți și asta îți va da o stare de rău. La fel se va întâmpla și cu metabolismul tău, care va avea de suferit dacă nu mănânci corespunzător. 

fata suparata

  •  Mișcările pe fond nervos

Cei mai mulți dintre oamenii care suferă de anxietate au tendința să se miște. În vreme ce unii își mișcă picioarele constant, alții simt nevoia să se ridice de pe scaun și să se plimbe puțin, chiar și prin casă. Aceste gesturi, aparent banale, te ajută să arzi calorii. 

  •  Modificări ale stilului de viață 

Oamenii care știu că suferă de anxietate pot să aleagă felul în care își trăiesc viața, cu ajutorul unui specialist care îi poate îndruma. Mulți oameni preferă să facă exerciții fizice ca să iasă din această, însă alții refuză să mai iasă din casă și în acest fel nu sunt tentați să mănânce. Ambele variante duc la scăderea în greutate.

  •  Compensarea stării de anxietate

O strategie la care recurg oamenii care suferă de anxietate este aceea că aleg să mănânce mai sănătos și să ducă un still de viață activ. Se îngrijorează pentru sănătatea lor atunci când își dau seama că trec printr-o perioadă dificilă și aleg să compenseze această stare cu alte lucruri care le aduc o stare de bine. Această schimbare este benefică atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă. 

Așadar, anxietatea nu este o stare pe care trebuie să ți-o induci în speranța că o să scapi de kilogramele în plus. Totuși, oamenii care suferă de această afecțiune trebuie să știe să se controleze, dar este necesar să cunoască și efectele mai mult sau mai puțin plăcute ale acestei stări. Citește mai multe despre anxietate aici

Surse foto: iStock

Articolul urmator Deficit caloric: ce înseamnă și cum te ajută să slăbești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.