Câtă carne este, de fapt, recomandat să consumi într-o săptămână, conform Mihaelei Bilic

Câtă carne este, de fapt, recomandat să consumi într-o săptămână, conform Mihaelei Bilic

Lorena Pintilie

Este bine să mâncăm carne, sunt alimentele vegetale calea viitorului sau există o cale de mijloc, care să fie sănătoasă pentru noi și pentru mediu? Medicul nutriționist Mihaela Bilic răspunde la una dintre dilemele alimentare cu care se confruntă aproape toți românii!

Fără doar și poate, sunt greu de ignorat opiniile contradictorii privind consumul de carne care au ajuns în ultima vreme subiectul principal de discuție al oamenilor. La sfârșitul anului 2019, o analiză făcută de cercetătorii din alimentație arată că reducerea consumului de carne nu duce neapărat spre un stil de viață mai sănătos, afirmând că există foarte puține beneficii pentru sănătate în urma reducerii în masă a consumului de carne. Cu toate acestea, nici consumul exagerat nu este benefic organismului, tocmai de aceea ar trebui să fim foarte atenți la cantitatea pe care o consumăm.

Mihaela Bilic: „Cantitatea corectă de carne este de 500 de grame pe săptămână

Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că există o cantitate de carne, cât de cât exactă, pe care ar trebui să o consumăm săptămânal. Unele persoane vor să slăbească, altele vor să își mențină silueta, dar fără să renunțe la proteinele aflate în carne. Mihaela Bilic spune că excluderea cărnii din meniu ne poate face mai mult rău decât bine, iar consumul exagerat al acesteia poate duce, de asemenea, la probleme de sănătate.

Tocmai de aceea, medicul consideră că pentru o viață sănătoasă, cantitatea corectă de carne pe săptămână nu trebuie să fie mai mare de 500 de grame. Chiar dacă, în urma cercetărilor ei, a ajuns la concluzia că această cantitate este una optimă, nutriționista spune că regulă nu se aplică tuturor, căci nevoile organismului diferă de la o persoană la alta.

Este sau nu recomandat să mănânci după ora 18:00? Mihaela Bilic dă verdictul

Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier. În aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână. Dar, atenție! Asta include și mezelurile, nu doar friptura”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Aceasta a mai explicat că, în cele 500 de grame de carne, trebuie să fie incluse și mezelurile, nu doar friptura. Ca să ne fie și mai ușor, medicul a subliniat că putem împărții această rație săptămânală în trei porții egale, alte două porții de pește și alte două de proteine vegetale (linte, mazăre sau năut).

Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar. Astea, boabele, uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, dar și peștele”, mai spune nutriționista.

Celebra nutriționistă a mai spus că dietele pe bază de proteine sunt, cele mai bune atunci când ne dorim să dăm jos din kilogramele acumulate. Chiar dacă proteinele obosesc foarte repede și tare ficatul și rinichii, acestea sunt cea mai bune opțiune pentru că dau senzația de sațietate și nu se transformă mai apoi în grăsimi care să se depoziteze.

Surse foto: Unspalsh

Surse articol: Fanatik 

Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Cata grija ai de corpul tau?
Incepe quiz
Cata grija ai de corpul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești (656 vizite)