Conteaza cand mananci. Afla ce spun studiile!

Conteaza cand mananci. Afla ce spun studiile!

Elena Gherasim

Silueta perfecta este unul dintre tiparele specifice secolului in care traim, mai ales in randul femeilor. Prima impresie lasata, modul in care te simti, modul in care te percepi si increderea fata de propria persoana, toate acestea par sa treaca prin filtrul aspectului fizic, din ce in ce mai pregnant. Tocmai de aceea, industria dietelor de slabire si a tratamentele de orice fel care promit un corp de zeita este pe zi ce trece tot mai infloritoare, chiar daca nu de putine ori aceste modalitati de indepartare a kilogramelor in plus ajung sa aiba un efect nefast asupra sanatatii organismului.

alimentatie sanatoasa

Plecand de la aceste constatari, mai multi cercetatori de la Institutul Salk pentru Studii Biologice, La Jolla, Departamentul de Gastroenterologie de la Universitatea din California, San Diego si de la Centrul National de Microscopie si Cercetare Imagistica au realizat multiple cercetari, pe baza carora au intocmit un studiu care explica mecanismul ce provoaca aparitia obezitatii. 

Iata care sunt constatarile rezultate in urma studiului si ce greseli te expun ingrasarii!

Cadru general - miturile despre diete

Fie ca este vorba de adoptarea unei diete hipocalorice sau pur si simplu de infometare propriu-zisa, in acceptiunea majoritatii femeilor acest lucru pare sa fie principalul mijloc prin care intentioneaza sa scape de kilogramele in plus in cel mai scurt timp. Mai mult decat atat, tratamentele de slabire bazate pe pastile si prafuri produse si comercializate de diferite companii specializate peste noapte in nutritie si slabire par sa fie, de asemenea, o metoda populara in randul persoanelor apasate de povara kilogramelor in plus. Asadar, diminuarea cantitatii de alimente si excluderea totala din alimentatie a anumitor produse cu o componenta nutritionala mai bogata sunt percepute drept pasii esentiali pentru succesul unei diete de slabire.

Drept urmare a acestui comportament specific, bolile de nutritie precum bulimia sau anorexia au ajuns la fel de populare precum dietele de slabire, afectand, in mod particular, adolescentele.

diete nesanatoase

Rezultatele studiului - timpul, aliatul tau in dieta

Fiecare organism are un ceas. Functiile organismului, muschii, metabolismul, tranzitul intestinal - toate acestea functioneaza diferit, in functie de cursul acestui ceas. Cand orarul nu este respectat, dezechilibrele apar.

De aceea, orele la care iei masa si modul in care iti structurezi programul alimentar in functie de momentele orare ale zilei sunt factori esentiali in mentinerea unui corp sanatos si prevenirea aparitiei kilogramelor in plus sau a dezechilibrelor metabolice. In fapt, explicatia este simpla: ceasul natural al organismului si ritmul acestuia de functionare au o influenta covarsitoare asupra tuturor proceselor desfasurate de catre organism. Daca ritmul de functionare nu este respectat, dezechilibrele apar si acestea antreneaza, la randul lor, multiple schimbari nefaste in intregul sistem.

Asadar, stabilirea unui program alimentar fix, reprezentat de trei mese principale si doua gustari intre acestea, desfasurat pe perioada unei zile, este, conform studiul, principalul factor care te ajuta sa previi aparitia kilogramelor in plus. Conform cercetatorilor, beneficiile "cronometrarii" programului alimentar sunt multiple si de o importanta aparte:

- prevenirea obezitatii;

- mentinerea unui ritm normal de functionare a organismului;

- prevenirea bolilor care afecteaza ficatul;

- prevenirea afectiunilor sistemului digestiv;

- mentinerea unui ritm metabolic activ, normal;

- prevenirea cresterii nivelului de colesterol;

- reglarea productiei de glucoza;

- mentinerea tonusului muscular.

slabire rapida si sanatoasa

Conteaza si ceea ce mananci

Orele la care alegi sa iei masa sunt, intr-adevar, esentiale, pentru echilibrul ciclului metabolic al organismului tau, insa acest aspect nu exclude atentia pe care trebuie sa o acorzi modului in care alegi alimentele pe care le consumi. In acest sens, respectarea regulilor elementare de nutritie este de ajuns pentru a nu avea grija kilogramelor in plus. Exclude din alimentatia ta grasimile nesanatoase, alimentele procesate, zaharurile sintetice, alimentatia de tip fast food, fainoasele si renunta la nesanatoasele si haoticele "rontaieli" dintre mese. Lasa-i timp organismului tau sa digere si sa asimileze hrana pe care i-o furnizezi si educa-l dupa o anumita disciplina a orelor si a cantitatii, care sa avantajeze tipul de metabolism pe care il ai. Nu uita ca e mult mai simplu sa previi aparitia kilogramelor in plus, decat sa scapi de acestea.

Tu ce conduita alimentara ai?

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce spun pantofii tai despre tine?
Incepe quiz
Ce spun pantofii tai despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (40)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Ania (anonim)
    18 iulie 2012 12:12

    Ce parere aveti despre dieta cu salate? Adik timp de doua saptamani trb mancat numai salate din legume prospete si nimic altceva pentru a slabi intre 4-7 kg.

    andreea (anonim)
    21 iunie 2012 14:02

    Exact, continutul articolului nu are legatura cu titlul; in plus nu mi se pare ca nu se dau informatii concrete ci doar generalitati pe care le-am mai citit de o mie de ori in alte articole.Sincer, mai bine nu va oboseati si postati asa ceva.

    Elena (anonim)
    21 iunie 2012 12:12

    Dora, articolul e unul structurat, cu background si tot ce ii trebuie unui articol pentru a fi complet. Daca titlul reprezinta o idee, nu tot articolul trebuie sa vorbeasca DOAR despre acea idee. Un articol trateaza o idee prin analiza mai multor aspecte. Iar in cazul de fata legatura este simpla: este prezentat un background al situatiei actuale in ceea ce priveste dietele, rezultatele studiului - care arata ca timpul este deosebit de important in mentinerea unui organism sanatos, dar si ceea ce consumam conteaza pentru silueta noastra. Poate tu esti obisnuita cu articole mai simple, insa asta nu inseamna ca un articol complex e neaparat talmes balmes.

    dora (anonim)
    21 iunie 2012 10:10

    articolul e cam talmes balmes. nu prea are legatura cu titlul.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (389 vizite)