Gestul banal care ne poate ucide! De ce nu e bine să mâncăm roșii cu castraveți în același timp

Gestul banal care ne poate ucide! De ce nu e bine să mâncăm roșii cu castraveți în același timp

Cristina Gherghina

Salata cu roșii și castraveți se află în meniul fiecărui român - mai ales în zilele de vară când nu îți vine să deschizi cuptorul pentru nimic în lume! Dar, veste proastă! Această combinație nu este cea mai indicată, dacă stăm să luăm în considerare spusele specialiștilor. Potrivit newsbugmedia.com, combinația dintre roșii și castraveți poate avea urmări destul de serioase asupra organismului nostru. 

contraindicatii rosii cu castraveti

Există diferite tipuri de alimente care trebuie consumate separat, deoarece combinarea lor cu alte alimente ar putea provoca indigestie, balonare, dureri de stomac, greață, oboseală și cosntipație. 

Combinarea alimentelor care se digeră rapid cu cele care se digeră lent este o idee extrem de rea întrucât cel cu o digestie lentă va ajunge în intestin de îndată ce primul este complet digerat. Acest lucru va creea fermentarea alimentelor în stomac care poate dăuna întregului corp. 

Citește și Cum a ajuns o femeie să se lupte pentru viața ei, de la o simplă indigestie. Nu ignora simptomele acestei boli ucigașe

Acesta este și cazul roșiilor și al castraveților, două alimente care nu ar trebui combinate niciodată, ci ar trebui consumate separat. 

Iată și alte combinații culinare pe care nu ar trebui să le faci:

  • Nu consuma fructe imediat după ce ai terminat de mâncat - fructele au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate și nu ar trebui să stea foarte mult timp în stomac. Consumul lor după masă poate duce la refluxul gastroesofagian și alte probleme digestive. 
  • Macaroane cu brânză - cu toate că este o combinație extrem de populară, aceasta trebuie evitat cu orice preț. Macaroanele sunt alimente bogate în amidon, care necesită un timp mai mare pentru a fi digerat față de proteine, ceea ce va duce la fermentarea alimentelor în stomac. 
  • Omletă cu brânză și carne - este un fel de mâncare consumat de foarte mulți dintre noi, dar cantitatea uriașă de proteine ne poate face rău. Alege să consumi un singur fel de proteină la fiecare masă. 
  • Nu amestecat pâinea sau tăițeii cu sucul de portocale deoarece conținutul de acid necesar pentru a digera sucul poate distruge enzima responsabilă de digestia amidonului.
  • Legume și brânză - această combinație va duce la balonare
  • Pepene galben și pepene roșu - aceste două fructe trebuie consumate separat, nu în combinație cu alte fructe.
  • Banane și lapte - această combinație alimentară va încetini digestia în mod semnificativ.
  • Iaurt cu fructe - de cele mai multe ori, atunci când mâncăm un iaurt, tindem să adăugăm fructe, dar această combinație nu face decât să ne încetinească digestia și să ne distrugă flora intestinală. O combinație culinară periculoasă, este adăugarea ananasului în iaurt care va intensifica efectele ingredientelor active, ceea ce va rezulta într-o toxiinfecție alimentară. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Alimente de post care nu ar trebui consumate, potrivit lui Carmen Brumă. Motivul te va surprinde
Alimente de post care nu ar trebui consumate, potrivit lui Carmen Brumă. Motivul te va surprinde
Pare un test banal, dar doar geniile îl trec! Ai curaj să îl faci?
Incepe quiz
Pare un test banal, dar doar geniile îl trec! Ai curaj să îl faci?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.