S-a descoperit un nou superaliment. Care este și ce beneficii aduce omenirii

S-a descoperit un nou superaliment. Care este și ce beneficii aduce omenirii

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Moda superalimentelor a început în urmă cu mulți ani, când se afla pentru prima oară despre avocado, kale sau kohlrabi. Numeroase vedete din lumea întreagă au început să susțină acest trend alimentar de-a lungul anilor și au recomandat diverse diete, care mai de care mai inovatoare.

Să ne aducem aminte despre Victoria Beckham, care era în 2014 lua prin surprindere internetul și anunța o nou superaliment revoluționar. Vedeta și-a dezvăluit atunci secretele alimentare și a declarat că mănca zilnic polen de albine, pentru a preveni apariția ridurilor.

"Are 22 de aminoacizi, 12 vitamine și 28 de minerale. Vă rog să nu credeți că am luat-o razna, dar eu chiar nu îmi doresc să am tenul plin de riduri.", a declarat Victoria Beckham în urmă cu șase ani, conform Closeonline.co.uk.

Ce este "super-mazărea încrețită"

De această dată, nu o celebritate a făcut anunțul despre existența unui nou superaliment, ci o echipă de cercetători din Marea Britanie. Este vorba despre "super-mazărea încrețită", înrudită cu leguma cu același nume și care ar putea ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge și la reducerea riscului de diabet de tip II, scrie DailyMail.

Acest tip de mazăre conține o cantitate mai mare de amidon rezistent decât există în cea pe care o găsești de obicei pe rafturile din supermaket. Amidonul rezistent este cel care nu este digerat de organismul uman și ajunge să fie fermentat în colon, acolo unde hrănește bacteriile bune din intestin. 

Pe măsură ce bacteriile fermentează amidonul, produc compuși numiți acizi grași cu lanț scurt. La rândul lor, acești compuși contribuie la creșterea funcției celulelor care produc insulină și care ajută la controlul zahărului din sânge.

În cadrul unor experimente, echipa a oferit unei jumătăți de participanți o masă variată, incluzând 50 de grame de "super-mazăre încrețită", iar celeilalte jumătăți le-a oferit mazăre obișnuită. Au repetat experimentele folosind făină făcută fie din "super-mazărea încrețită" fie din mazărea obișnuită.

Pentru a investiga în continuare impactul consumului acestui superaliment pe termen lung, echipa a recrutat 25 de voluntari și le-a cerut să consume hummus ( făcut fie din super-mazăre încrețită, fie din mazăre obișnuită) timp de patru săptămâni.

Citește și: 10 produse pe care să le foloseşti zilnic ca să fii sănătoasă

În comparație cu consumul frecvent de mazăre obișnuită s-a constatat că "super-mazărea încrețită" ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, ingerată sub diverse forme, ca făină sau ca atare. 

"Cercetarea ne-a arătat că pregătind această mazăre în anumite moduri putem reduce și mai mult nivelul de zahăr din sânge. Studiul ne-a arătat noi posibilități de a crea alimente mai sănătoase, folosind tehnici controlate de procesare a alimentelor.", a explicat autorul studiului, profesorul Pete Wilde, de la Institutul Quadram din Norfolk. 

Teoria este susținută și de o altă realizatoare a studiului, medicul Katerina Petropoulou, de la Imperial College din Londra: "O dietă strategică pentru menținerea ratei normale a glicemiei în organism este îmbunătățirea compoziției alimentelor consumate în mod obișnuit. Există multe dovezi că alimentația bogată în amidon rezistent are un impact pozitiv asupra controlului nivelului de glucoză din sânge și, prin urmare, ajută la prevenirea diabetului de tip II."

Surse articol: DailyMail / Imperial.ac.uk / Insider

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Cate sanse ai sa iti intalnesti alesul inimii de Anul Nou?
Incepe quiz
Cate sanse ai sa iti intalnesti alesul inimii de Anul Nou?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (379 vizite)