Topul celor mai sanatoase alimente pentru un corp perfect

Cuprins
- 1. Avocado
- 2. Pepene galben
- 3. Stafidele si smochinele
- 4. Lamaie si Lime
- 5. Rosiile
- 6. Ghimbir
- 7. Brocoli
- 8. Germenii de grau
- 9. Arahidele
- 10. Spanac
- 11. Usturoi
- 12. Iaurtul natural
- 13. Laptele degresat
- 14. Somonul si alti pesti de apa rece
1. Avocado
Foarte interesant este faptul ca Avocadou-ul contine o anumita categorie de carbohidrati numiti mannoheptulose, un fel de zahar care incetineste procesul de eliberare al insulinei si incurajeaza absorbtia de caciu, ambele procese fiind importante in cazul arderii grasimilor. Pe langa acest lucru el aduce un aport considerabil de fibre, bune pentru digestie, si scade colesterol rau din organism.

2. Pepene galben
3. Stafidele si smochinele
4. Lamaie si Lime
5. Rosiile
Rosiile sunt si un miracol farmaceutic, datorita continutului extrem de bogat de substante benefice. A fost demonstrat faptul ca acestea au un puternic efect antioxidant datorita continutului ridicat de licopen, protejand organismul de cancer, in special cel de colon dar si de boli cardiovasculare si tulburarile de metabolism.

Un studiu a aratat faptul ca riscul aparitiei arsurilor solare a scazut, dupa 2 saptamani, cu 30% in cazul persoanelor care au consumat zilnic o lingurita de pasta de tomate.
6. Ghimbir
7. Brocoli
Contine vitamina C, puternic antioxidant, betacaroten, bun pentru mentinerea sanatatii ochilor, previne aparitia cancerului si este sarac in calorii. Nu te feri sa il tai marunt si sa-l adaugi la o salata delicioasa. Prin fierbere el isi pierde o serie de nutrienti asa ca alege sa il consumi cat mai natural posibil.
8. Germenii de grau
Graul contine vitamina E, un excelent antioxidant, dar si magneziu. Poti adauga acest aliment la salate.
9. Arahidele
Acest aliment contine grasimi monosaturate care scad riscul apartiei atacurilor cerebrale si a bolilor de inima.
10. Spanac
Stia el Popeye marinarul ce stia! Insa, desi el isi dorea muschi, probabil a realizat ca spanacul il ajuta si la digestie. Pe langa continutul mare de fier, spanacul mai contine si alte minerale precum fosfor, magneziu, iod, zinc dar si vitamine: A, B si acid folic, care ajuta la intarirea sistemului imunitar.
Ai grija, daca alegi sa il gatesti, el trebuie sa isi pastreze culoarea verde. Daca devine galben, este nociv pentru organism. Este indicat sa il manaci crud.
11. Usturoi
Desi miroase urat, usturoiul este un adevarat miracol. Denumirea sa a fost sugerata de faptul ca prin mestecare provoaca usturime pe limba iar bulbul sau, impartit in mici bucatele poarta denumirea de "catei de usturoi" pentru ca dau senzatia ca iti musca limba.
Din punct de vedere al beneficiilor asupra sanatatii, putem spune despre usturoi ca este ca un rege neincoronat. El are efecte curative si antiseptice, stimuleaza productia de anticorpi, portejeaza de infectii si raceli, stimuleaza circulatia si scate tensiunea arteriala.
12. Iaurtul natural
Contine calciu care ajuta la mentinerea sanatatii oaselor iar enzimele continute de acesta previn infectiile fungice. Iaurtul ajuta si digestia.
13. Laptele degresat
El contine vitamina B2 care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor si imbunatateste acuitatea vizuala dar si vitamina A, care ajuta pielea sa fie sanatoasa, calciu si vitamina D, necesare mentinerii unui sistem osos sanatos.
14. Somonul si alti pesti de apa rece
Ei contin o cantitate considerabila de Omega 3, responsabila pentru arderea grasimilor si impedica depozitarea acestora in organism, previne aparitia bolilor de inima.
Cand vei merge data viitoare la cumparatrui, ai grija sa introduci aceste alimente in cosul tau. Cu putin poti face foarte multe pentru sanatatea ta.