Topul celor mai sanatoase alimente pentru un corp perfect

Topul celor mai sanatoase alimente pentru un corp perfect
Alexandra Leonte
De Alexandra Leonte
Miercuri, 28.03.2012

Cuprins

Din cauza vietii cotidiene agitate este aproape imposibil sa mananci mereu sanatos. Este un adevar pe care il constientizam cu totii dar pe care cu greu il putem combate, de aceea, atunci cand mergi la cumparaturi este bine sa ai in minte lista celor mai sanatoase alimente, pe care daca le vei consuma saptamanal, poti considera ca ai facut o investitie in sanatatea ta, pe termen lung.

1. Avocado


Avocado contine grasimi mono-staurate care sunt arse de catre organism, transformandu-le in „combustibil" necesar arderii grasimilor.

Foarte interesant este faptul ca Avocadou-ul contine o anumita categorie de carbohidrati numiti mannoheptulose, un fel de zahar care incetineste procesul de eliberare al insulinei si incurajeaza absorbtia de caciu, ambele procese fiind importante in cazul arderii grasimilor. Pe langa acest lucru el aduce un aport considerabil de fibre, bune pentru digestie, si scade colesterol rau din organism.

Poza Avocado

2. Pepene galben


Acest fruct delicios contine betacaroten, bun pentru sanatatea ochilor, antioxindanti, care lupta impotriva radicalilor liberi din organism si iti protejeaza sistemul imunitar, vitamina A, care ajuta pielea sa se mentina tanara si frumoasa, si potasiu care ajuta la scaderea presiunii arteriale.

3. Stafidele si smochinele


Desi contin mult zahar care iti pote face rau mai ales daca esti la dieta, aceste doua alimente contin fier, potasiu si B-uri care te ajuta sa-ti mentii creierul agil si previn caderea parului. Ele mentin colestrolul la cote optime. Cosumate cu masura, atat stafidele cat si smochinele pot reprezenta alegerea perfecta pentru un desert sanatos.

4. Lamaie si Lime


Acestea contin vitamina C, care intareste sistemul imunitar si il ajuta sa lupte impotriva bolilor. Este un puternic antioxidant si fortifiant. S-a demonstrat ca vitamina C poate preveni aparitia cancerului.

5. Rosiile


Rosiile sunt si un miracol farmaceutic, datorita continutului extrem de bogat de substante benefice. A fost demonstrat faptul ca acestea au un puternic efect antioxidant datorita continutului ridicat de licopen, protejand organismul de cancer, in special cel de colon dar si de boli cardiovasculare si tulburarile de metabolism.
poza rosii
Un studiu a aratat faptul ca riscul aparitiei arsurilor solare a scazut, dupa 2 saptamani, cu 30% in cazul persoanelor care au consumat zilnic o lingurita de pasta de tomate.

6. Ghimbir


Este folosit ca si medicament in tratarea racelilor si a tulburarilor digestive sau in bucatarie ca si condiment, insa s-a demonstrat ca el are si alte intrebuintari: ajuta la stimularea circulatiei sagvine si reduce durerile musculare, datorita continutului de gingerol, inlatura starea de greata, amelioreaza migrenele dar si durerile cauzate de artrita. In plus este foarte aromat si bun la gust.

7. Brocoli


Contine vitamina C, puternic antioxidant, betacaroten, bun pentru mentinerea sanatatii ochilor, previne aparitia cancerului si este sarac in calorii. Nu te feri sa il tai marunt si sa-l adaugi la o salata delicioasa. Prin fierbere el isi pierde o serie de nutrienti asa ca alege sa il consumi cat mai natural posibil.

8. Germenii de grau


Graul contine vitamina E, un excelent antioxidant, dar si magneziu. Poti adauga acest aliment la salate.

9. Arahidele


Acest aliment contine grasimi monosaturate care scad riscul apartiei atacurilor cerebrale si a bolilor de inima.

10. Spanac

poza spanac
Stia el Popeye marinarul ce stia! Insa, desi el isi dorea muschi, probabil a realizat ca spanacul il ajuta si la digestie. Pe langa continutul mare de fier, spanacul mai contine si alte minerale precum fosfor, magneziu, iod, zinc dar si vitamine: A, B si acid folic, care ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Ai grija, daca alegi sa il gatesti, el trebuie sa isi pastreze culoarea verde. Daca devine galben, este nociv pentru organism. Este indicat sa il manaci crud.

11. Usturoi


Desi miroase urat, usturoiul este un adevarat miracol. Denumirea sa a fost sugerata de faptul ca prin mestecare provoaca usturime pe limba iar bulbul sau, impartit in mici bucatele poarta denumirea de "catei de usturoi" pentru ca dau senzatia ca iti musca limba.

Din punct de vedere al beneficiilor asupra sanatatii, putem spune despre usturoi ca este ca un rege neincoronat. El are efecte curative si antiseptice, stimuleaza productia de anticorpi, portejeaza de infectii si raceli, stimuleaza circulatia si scate tensiunea arteriala.

12. Iaurtul natural


Contine calciu care ajuta la mentinerea sanatatii oaselor iar enzimele continute de acesta previn infectiile fungice. Iaurtul ajuta si digestia.

13. Laptele degresat


El contine vitamina B2 care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor si imbunatateste acuitatea vizuala dar si vitamina A, care ajuta pielea sa fie sanatoasa, calciu si vitamina D, necesare mentinerii unui sistem osos sanatos.

14. Somonul si alti pesti de apa rece


Ei contin o cantitate considerabila de Omega 3, responsabila pentru arderea grasimilor si impedica depozitarea acestora in organism, previne aparitia bolilor de inima.

Cand vei merge data viitoare la cumparatrui, ai grija sa introduci aceste alimente in cosul tau. Cu putin poti face foarte multe pentru sanatatea ta.

Articolul urmator »
Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Raluca Margean | Luni, 30.12.2024
Incepe quiz
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (79)
Madalina (anonim)
29 martie 2012 13:01

Ma asteptam sa gasesc un articol mai informativ de atat, in schimb am citit un articol pe care autorul l-a scris in graba ca sa fie cat mai mare, nu neaparat si cat mai corect. Spre exemplu, conceptia noastra ca "lamaia contine multa vitamina C" este ingrozitor de gresita, sunt f. multe alimente comune care au mult mai multa vitamina C: http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_CIn plus, lamaia dauneaza inimii. Slab.

Ne găsești pe