Slabeste mancand peste!

Cu un continut slab de calorii, pestele este o importanta sursa de proteine si contine omega 3, acizii responsabili cu buna functionare a inimii, dar si cu sanatatea si frumusetea pielii tale.
Care sunt beneficiile consumului regulat de peste?
In urma unui studiu recent, specialistii in nutritie au demonstrat chiar ca un consum ridicat de peste fereste oamenii de boli precum diabetul sau obezitatea. Mai mult decat atat, in Japonia, unde populatia consuma regulat multa carne de peste, oamenii au si o speranta de viata mai ridicata. |
![]() |
Ce peste putem consuma?
Sardinele sunt o importanta sursa de calciu, pe cand codul, pastravul sau bibanul sunt considerate a fi foarte bogate in proteine. Pestele gras este si el esential intr-o dieta sanatoasa. In ciuda numelui sau, acesta nu contine foarte multe grasimi saturate, insa este bogat in vitamine din complexul B si acizi omega 3. O alta varianta, si mai dietetica daca ii putem spune asa, ar fi tonul. Ai grija insa atunci cand alegi ton la conserva, ca acesta sa fie in apa si nu in ulei. In ceea ce priveste pestele de mare, cum ar fi rechinul, nu este bine sa consumi mai mult de 250 de grame (o portie) saptamanal, pentru ca acesta se hraneste la randul sau cu alti pesti, avand in organismul sau un surplus de mercur. |
![]() |
Nu imi place pestele, pentru ca miroase urat... Asa sa fie?
Desi este foarte sanatos, pestele poate sa nu fie pe placul tuturor, tocmai din cauza mirosului sau specific. Exista persoane care nu consuma niciun fel de peste din acest motiv. Daca si tu esti una din acele persoane, iti voi spune un secret - poti indeparta mirosul cu usurinta daca inainte de a-l pregati, tii pestele in putina apa cu sare sau il freci cu patrunjel proaspat. Trebuie macar sa incerci si poate in felul acesta il vei putea consuma. |
![]() |
Care este cel mai sanatos mod de a gati pestele?
Pestele poate fi gatit in numeroase feluri ... In primul rand ciorba de peste sau borsul de peste, specialitati traditionale mai ales in Estul tarii noastre. Cu siguranta ca ai incercat un bors delicios de peste daca ai trecut macar o data prin Delta Dunarii. Apoi, pestele mai poate fi facut la cuptor, alaturi de cartofi natur sau legume ca si garnitura, fript pe gratar sau chiar cu sos, daca iti plac condimentele si bucataria mediteraneana. Iata o reteta delicioasa de somon, in crusta aromata, gatit la cuptor! |
![]() |
Ce trebuie sa mai stii despre peste?
- Atentie mare in cazul in care il cumperi congelat. Niciodata nu il recongela, pentru ca isi pierde proprietatile nutritive, iar tu te poti alege chiar cu o infectie alimentara. - Daca preferi tonul in conserva, consuma-l pe tot o singura data sau arunca restul. Niciodata nu il pastra pentru ca poate dezvolta bacterii si te poti imbolnavi. - Incearca sa eviti pestele prajit, pentru ca nu iti face bine, ba din contra, creste colesterolul si te poti confrunta si cu senzatii neplacute de balonare. |
![]() |
Alte subiecte care te-ar putea interesa:
Dieta in cuplu: Totul este mai simplu in doi! Subiecte de pe forum:
Pastilele de slabit: pro sau contra? |
